Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Spaghetti Haaghelione
Aangezien ik de maag van de heer Gewebkijk hier in Haarlem kon horen rammelen plaats ik nu maar gelijk mijn Spaghetti recept.
 
Het is eigenlijk een pittige pastasaus, die bij iedere pasta kan worden gebruikt maar ik heb hem toevallig dit keer over de spaghetti gedrappeerd.
 
Uiteraard kan je tijdens het opdienen ook nog geraspte kaas (Parmezaan of old Amsterdam), rode wijn (Chianti) en wat Italiaanse muziek serveren om de sfeer te bevorderen.
 
En dan nu het recept...
Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • Één pak spaghetti
  • 500 gram gehakt.
  • 2 grote uien.
  • spaanse pepers (één rode, één groene)
  • Een flinke prei
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 1 blik tomaten partjes
  • Olijfolie
  • zout
  • peper
  • knoflook (8 teentjes)
  • gedroogde peterselie
  • prei
Aan het werk dan maar:
  • Zet water op voor de spaghetti en volg de aanwijzingen op de verpakking.
Als de spaghetti in het water zit en de teller loopt ga je beginnen aan de saus, gebruik bij voorkeur een wok.
 
  • Snij de uien aan snippers
  • Snij de prei in ringen
  • Snij de pepers in heel kleine snippers en zorg dat alle pitjes eruit zijn
  • Zet nu de wok op het vuur met ca. 1 eetlepel olijfolie.

 

Nog voor de olie heet is:

  • Knoflook erin en roeren
  • Peper en niet zuinig zijn en blijven roeren
  • Zout een halve theelepel en blijven roeren
  • De spaanse pepers erbij en blijven roeren
  • Een afgestreken eetlepel peterselie erbij en blijven roeren

Als de olie met ingrediënten goed heet is:

  • De gehakt erbij en blijven roeren en scheppen tot het rul is
  • Nu gaan de uien, de prei en de beide blikken tomaten erbij
  • Na ca. 5 minuten onder gestaag roeren en scheppen zal de saus klaar zijn, even proeven of hij pittig genoeg naar de zin is.
Als de spaghetti klaar is zal de saus ook ongeveer klaar zijn.
 
Eet smakelijk.

Reacties

Pagina12
gewebkijk op 02-02-2007 09:48
@spammie...
dat herken ik wel een beetje...
heeft van doen met roeien met...
een aloude beproefde vrijgezelligerecepten methode, dieregelmatig de meest bizarre edoch voedzame maaltijden opleverd.
...
(bij voorkeurin grote hoeveelheden..)
FunkysPAM op 02-02-2007 10:48
Nee gwebbie, misschien heeft het daar wel zijn oorsprong aan te danken, maarik zou het toch plaatsen onder 'creatieve culinaire hoogstandjes'...
Dus heb je al een keuze gemaakt, of laat je je verrassen?
gewebkijk op 02-02-2007 11:20
skioes me...
*grijns*
kwas ff in de war, met het aloude pakkewateris...
 
 
Deh Haagh op 04-02-2007 09:19
@Blunt; Euh... ik kook mijn pasta bij voorkeur niet in zeewater ;-)
Deh Haagh op 04-02-2007 09:46
@FunkysPAM; Ik ben blij dat je genoten hebt ;-)
Deh Haagh op 04-02-2007 09:47
@Blunt; *Grijns* Als je weer eens in deze contreien bent komen we proeven oké ? ;-)
Deh Haagh op 04-02-2007 09:47
@Gewebkijk; Ja joh, al een keuze gemaakt ;-)
daphnevanstaveren op 07-02-2007 20:30
@blunt & Haagh: ik wel, maar dat doe ik door middel van twee bouillonblokjes in het water!
 
@marjan: tegen de tijd dat ik bij het bakje in de koelkast kwam, liep het weg... Dus ik weet nog niet hoe het smaakt.
 
@pauline: Ik hoop dat het gesmaakt heeft? Ik heb even op je weblog gekeken. Balen joh, dat je per ongeluk alles delete...
gerechten op 07-02-2007 23:39
Het ziet er lekker uit !
Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl