Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Pastasaus di Haaghelione
Normaliter neem ik bij pasta bereiden gewoon kant en klaar uit een potje maar als ik dan gasten krijg die nou wel eens mijn grote mond bewezen willen hebben, dan ga ik er ook voor.
 
Het nadeel van die potjes is dat ze altijd maar één ding zijn, zoet, zout, heet, knoflook of naturale... Mijn saus is gewoon net even anders...
 
Het recept voor vier personen volgt bij lees meer.
 

Nodig (voor 4 personen):
  • 1 flinke prei
  • 2 rode uien
  • 2 paprika's (rood en geel bijvoorbeeld)
  • 2 flinke tomaten
  • 1 blik tomatenchunks
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenconcentraat
  • eetlepel gedroogde of verse bieslook
  • eetlepel gedroogde of verse peterselie
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peper
  • Een halve knoflook (geperst) of twee flinke klodders uit een potje met voorgeperste knoflook.
  • Het sap van een halve uitgeperste citroen
  • Een klein verpakking spekjes (uitbakken)
  • 500 gr. gehakt (rul gebakken)
  • Een wok (waarom een wok, omdat je dan de saus van begin tot eind in één pan kan doen)
De (voor)bereiding:
 
Begin met het snijden van je groente, de prei snij je in ringetjes en die halveer je. De uien snij je aan kleine snippers. De paprika in blokjes. De tomaten snij je in blokjes.
 
Maak je blikjes vast open zodat je ze makkelijk in de wok kan gooien.
 
Begin met de spek uit te bakken, tegen de tijd dat je denkt van nog even en dan is de spek zoals ik hem wil, gooi je de gehakt erbij en die ga je rul bakken, dus temperatuur hoog en blijven scheppen.
Als de gehakt rul is gooi je de gesneden groente erbij, blijven scheppen.
 
Als de prei wat slapper wordt doe je blikjes met diverse tomaten producten erbij (blijven roeren). Onder het roeren doe je de rest van de ingrediënten van het lijst erbij.
 
Laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen op een lager standje, onder regelmatig scheppen.
 
Nu even proeven, is het wat te flauw naar je smaak dan kan je er een desertlepel sambal doorheen roeren om het wat pittiger te maken.
 
Ter garnerering kan je natuurlijk nog geraspte kaas op tafel zetten.
 
Eet smakelijk!

Reacties

smoesje op 02-04-2007 09:53
Ow..en DIE ga ik zeker maken binnenkort..nog voor je bananenvlaadvocaat mix
Deh Haagh op 02-04-2007 10:45
@Smoesje; Ik heb geen klachten gehoord alleen maar hmm en lekker gemompel, dus het was vast lekker ;-)
Eet smakelijk alvast.
smoesje op 02-04-2007 10:57
En nu heb ik dus een probleem. Ik sterf van de honger maar moet nog even wachten voor ik mijn maag kan stillen..Dit recept helpt niet echt
Deh Haagh op 02-04-2007 11:06
Dan maak je toch een boterham in de pan?
smoesje op 02-04-2007 11:08
Ehm...we hebben hier op kantoor geen pan (een geen fornuis trouwens)
Deh Haagh op 02-04-2007 11:10
Kantoor.... hmmzz.. wachten tot de lunch dus... wel een supermarkt in de buurt?
smoesje op 02-04-2007 11:20
Ikke ga heeeeel stout uitgebreid lunchen met Bolluh vandaag.. (er is trouwens wel een restaurant hier hoor..maar die gaat pas om half 12 open)
Deh Haagh op 02-04-2007 11:22
Aaaahh, anders wist ik nog wel een lekker lunch receptje dat je zelfs achter je bureau kunt tklaarmaken ;-)
smoesje op 02-04-2007 11:43
ow..maar ik heb nog meer werkdagen deze week dusseeee...SHOOT zou ik zeggen..grin
Deh Haagh op 02-04-2007 11:44
Ik zal er vanmiddag een logje aan wijden ;-)
smoesje op 02-04-2007 11:48
Nog even en je moet NOG een loggie gaan beginnen..."Hoe help ik mijn medemensch zonder honger de werkweer door"..offuh..."Ook de liefde van een werknemer gaat door de maag"...gniffel
Coos Gaastra op 02-04-2007 13:53
Ik begin er deze week ook eens aan denk ik.. Klinkt lekker, misschien met wat tonijn in...
Hensepens op 02-04-2007 19:34
Als "slachtoffer" van dit heerlijk recept kan ik beamen dat het buitengewoon lekker was. 
Toxie op 03-04-2007 01:39
Dit lijkt me niet verkeerd en ga ik zeker eens uitproberen! slurppp hihi Bedankt voor de tip!
Nu ook ff het toetje lezen.......... ;-p
Deh Haagh op 03-04-2007 12:43
@Smoesje; Ik zal straks even aan een lunch-logje gaan werken.
Deh Haagh op 03-04-2007 12:44
@Coos; Als je met vis gaat werken dan zou ik wel in plaats van spek, ansjovis nemen en de tonijn gebruiken in plaats van gehakt, verder een heel goed idee.
Deh Haagh op 03-04-2007 12:44
@Hensepens; Ik ben blij dat je het lekker vond ;-)
Deh Haagh op 03-04-2007 12:45
@Toxie; Ik mag graag koken, als je in de linkerkant op mijn log de rubriek recepten klikt, dan vind je er nog meer.
Toxie op 03-04-2007 12:50
Ga ik vanmiddag zeker ff doorspitten Haagh!
Nu ff naar de markt voor een lekker warm vissie
:-)
Deh Haagh op 03-04-2007 13:37
Oeh.... lekker! Neem er voor mij ook eentje mee ;-)
Monique op 03-04-2007 17:41
Zalig, we hebben gisteren deze saus gegeten bij pasta...dank je Deh Haagh....we hebben wel het gehakt en spek geruild voor vega-gehakt.....het smaakte heerlijk....geraspte kaas erover en een wijntje erbij...we waanden ons in Italië...voor herhaling vatbaar
Deh Haagh op 03-04-2007 17:43
Vegagehakt? Klinkt ook niet naar, waar haal ik dat? Wil ik ook wel eens proberen. Bedankt voor het compliment trouwens.
Toxie op 03-04-2007 23:23
 
Alsjeblieft! Verser kan niet
Deh Haagh op 03-04-2007 23:26
Euh... da's wel wat veel vis voor door de pasta zeg ik ;-)
Toxie op 03-04-2007 23:29
Ja vind je?
Op de snijmachine ermee en mooie plakken van snijden! Bij tegenspartelen nog ff nameppen.....
Deh Haagh op 03-04-2007 23:37
Getsie! Dierenbeul ;-)
Toxie op 04-04-2007 00:18
Altijd lief gaat ook vervelen he!
Deh Haagh op 04-04-2007 00:19
*Grijns* Da's waar een beetje stout en ondeugend op zijn tijd is ook erg lekker...
Marjan op 15-03-2008 10:27
Was ik toch bijna de gehakt vergeten !
DayDreamer op 15-03-2008 10:39
lijkt me heerlijk, dus die ga ik een keer uitproberen! 
Marjan op 15-03-2008 10:48
Ik heb een speciale kok ervoor uitgenodigd Daydreamer ;-)
Marjan op 16-03-2008 20:03
Ik miste eigenlijk wel wat Haagh ... Die groene stukjes maakten het wel af later ...
 
whahahahaa !! Natúúrlijk neem ik je niet in de maling ...
Deh Haagh@work op 17-03-2008 08:38
@Marjan; Ach gehakt of groene stukjes... zolang het niets met snot te maken heeft lust ik bijna alles
Deh Haagh@work op 17-03-2008 08:38
@Daydreamer; Geen idee nog wat Marjan ervan vond maar ik vond het heerlijk en gezellig ook trouwens.
Marjan op 17-03-2008 08:47
Heerlijk en gezellig Haagh ... wist je ook wel. Ik zal vanavond jullie die foto's toesturen ;-)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl