Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Haaghs gewokte kip.... (6 personen)
Koken voor 6 personen in een handomdraai. Zelfs met marineren , de turbomanier, ca. 2 uur voordat u de maaltijd gaat bereiden, snijdt u de kipfiletjes even in blokjes en doet ze in een afgesloten plastic bak met de marinade. Wel om het half uur even schudden.
 
De maaltijd zelf is met ca. 20 minuten op tafel.
 
Wat heb je nodig?
 
Als gereedschap:
  • 2 snijplanken, één voor de kip, één voor het groenvoer
  • 1 wok
  • 1 hapjespan
  • 1 vergiet
  • 1 goed afsluitbare plastic bak
  • slakom
Voor de maaltijd als geheel:
  • 5 kipfiletjes
  • 2 zakken met gekruide aardappel schijfjes
  • 1 pot gesneden sperzieboontjes
  • 3 kleuren paprika (feesteffect)
  • Gemengde sla
  • Komkommer
  • Citroen- of limoensap

Voor de marinade:

  • Snufje gesnipperde peterselie verse of gedroogd
  • Verse of knoflookpoeder, equivalent van 2 teentjes
  • Snufje Cayenne peper
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • 2 Theelepels Maggi
  • 1 Eetlepel Ketjap Asin
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 1,5 Glas 7-up
Voor de bereiding klikt u op............
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De bereiding:
 
Minimaal een uur of twee voor de maaltijd bereid u even het volgende voor:
  • De sla.
  • De marinade.
  • Het verdere snijwerk zodat u dat tijdens het koken niet meer hoeft te doen.

Avanti!

  • Was de paprika's en snij deze in kleine blokjes (gaat straks in de wok).
  • Schil de komkommer en snij deze in kleine blokjes (gaat straks in de sla).
  • Verwijder de zeentjes en peesjes uit de kipfiletjes en snij ze in blokjes.
De marinade:
  • Neem de plastic bak en doe alle ingrediënten die op het marinadelijstje staan erin.
  • Voeg de kipfileblokjes toe.
  • Sluit de bak goed af en hussel het geheel stevig.
  • Even een paar tellen laten staan en voorzichtig ontluchten (koolzuur van de 7-up).
  • Bak weer goed afsluiten en na een half uur weer even schudden.
De sla:
Doe het zakje gemende sla in een kom, doe de komkommer erdoor, even husselen en een scheutje limoen- of citroen sap erdoor en klaar.
 
Het warme gedeelte:
Zet de hapjespan en de wok allebei op een hoge stand. Doe een stevige klont bak en braad in de hapjespan.
 
Doe nu de kip met zijn marinade in het vergiet zodat je niet ook alle marinade in wok gooit, je gaat wokken, geen soep koken. Spoel het vergiet even met heet water om.
 
Als de bak en braad bruin begint te worden is de wok ook op temperatuur. Doe nu de aardappelschijfjes in de hapjespan en de kip in de wok. Blijf de aardappelschijfjes regelmatig om scheppen en ook de kip.
 
Als de kip gaar is, doe je deze weer in het vergiet zodat het vocht van de kip weg is. Doe nu wat olijfolie in de pan en doe de kip er weer in, doe een paar scheutjes limoen- of citroensap over de kip en blij weer omscheppen.
 
Giet nu pot gesneden spercieboontjes in het vergiet (anders heb je alsnog soep) en doe de boontjes daarna bij de kip, voeg nu ook de blokjes paprika toe.
 
Blijf nu beide pannen goed omscheppen, totdat de aardappelschijfjes lekker gaar en krokant zijn en de groente in de wok ook lekker smaakt (regelmatig even proeven dus), let op sommigen houden van wat knapperige groente ander willen het wat zachter.
 
Tip: Als je van pittig houdt dan kan je er tijdens het wokken 2 theelepels sambal bij doen, of meer, al  naar wat je lekker vind maar teveel en je had net goed niet hoeven marineren!
 
Eet smakelijk.

Reacties

gespleten op 09-07-2007 11:41
Dit klinkt lekker!
Toxie op 09-07-2007 11:45
Jammie jammie!
Dat moet te doen zijn, zelfs voor mij ;-))
Deh Haagh op 09-07-2007 11:46
@Gespleten; Volgens het publiek *gniffel* smaakte het ook prima.
Deh Haagh op 09-07-2007 11:47
@Toxie; Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat jij jezelf best red in de keuken ;-)
Toxie op 09-07-2007 12:03
Jawel hoor, maar het geduld ontbreekt me vaak
Deh Haagh op 09-07-2007 12:05
@Toxie; De meeste receptenop mijn log, afgezien van de maaltijdsalade zijn inongeveereen half uur klaar. Lijkt me voor jou een acceptebele tijdsduur ;-)
kippie68 op 09-07-2007 12:08
whahahaha klinkt goed maar hoe kom je in godsnaam aan die 7 up die erbij moet?
egt nog nooit van gehoord hehehehe
Toxie op 09-07-2007 12:15
Schiet me opeens te binnen dat ik toen ook je recept met advocaat en ijs heb gemaakt.
Ik deed door de advocaat nog een stevige scheut rum, we hebben zeldenzo'n rumoerige afsluiter van de maaltijd gehad toen hihi
Deh Haagh op 09-07-2007 12:30
@Kippie; Door de koolzuur in de 7-up trekt de marinade sneller in de kip, bovendien heb je door de suiker in de 7-up minder ketjap Manis nodig ;-)
Deh Haagh op 09-07-2007 12:30
@Toxie; Een toetje met een schudder ;-)
Toxie op 09-07-2007 12:36
Precies, een tuigschudder in combinatie met de wijn haha
Deh Haagh op 09-07-2007 12:55
*Grijns* Lekker hoor ;-)
Alina op 09-07-2007 19:57
mmm...hoe laat eten we?  
Deh Haagh op 09-07-2007 21:34
Je bent net te laat maar kom een keer naar Haarlem en ik kook voor je.
gewebkijk op 09-07-2007 21:58
  • Snufje gesnipperde peterselie verse of gedroogd
  • Verse of knoflookpoeder, equivalent van 2 teentjes
  • Snufje Cayenne peper
  • Snufje zout
  • Snufje peper
  • 2 Theelepels Maggi
  • 1 Eetlepel Ketjap Asin
  • 3 Eetlepels Olijfolie
  • 1,5 Glas 7-up
ben met dit boodschappen lijstje naar de appie geweest:
niet te vinden...
...
Alina op 09-07-2007 22:09
Cheers, mate...  
Marjan op 09-07-2007 22:14
Whahahaaa Webbie, ze verwachten dat jij grotere hoeveelheden aanschaft ... sorry !
 
Maarem ... klinkt lekker Haagh !! Volgens mij lukt me dat ook wel half om half ...
Deh Haagh op 09-07-2007 23:44
@Gewebkijk; Ik verwacht natuurlijk wel een gevulde kruidenkast bij de gemiddelde keukenprins(es).
Deh Haagh op 09-07-2007 23:48
@Alien; Ik hoor het wel ;-)
Deh Haagh op 09-07-2007 23:55
@Marjan; 's-avonds? of 's-middags?
Alina op 10-07-2007 10:23
ies koet...  
  
Marjan op 10-07-2007 17:51
Maakt tijd nog uit dan ?
wendysplek op 10-07-2007 18:09
Lekker!!! Ik ga 't proberen!
Deh Haagh op 11-07-2007 01:01
@Marjan; Nou als je het warm wilt hebben wel ja...
Deh Haagh op 11-07-2007 01:01
@Wendysplek; Ik ben benieuwd wat je ervan vond.
wendysplek op 11-07-2007 07:14
Ik ga 't je laten weten!
Deh Haagh op 11-07-2007 09:35
*Grijns* Deh Haagh, chef kok van punt.....
Marjan op 12-07-2007 17:34
Whahahaaa ... ik snappum niet
Deh Haagh op 12-07-2007 17:51
Euh.... jij was toch niet blont?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl