Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Deh Haaghs suh Nasidingest
Minihaagh mocht kiezen vanavond tussen pasta of rijst, hij ging voor rijst. Nou is rijst alleen een beetje droge kost dus maak ik er een beetje een soort nasi van.
 
 
Wat heb je nodig, voor 4 personen:
 
  • 400 gram zilvervlies rijst
  • 250 gram shoarmavlees
  • 1 zak gesneden groenten voor Chili con Carne
  • Sambal
  • Voor geperste knoflook
  • Ketjap Manis
  • 1 Blikje tomaten puree
  • Olijfolie
  • Kerriekruidenblokje voor de rijst
  • 1 Wok of flinke hapjespan
  • 1 Pan voor de rijst
  • 1 vergiet om de rijst af te gieten
De bereiding
 
De bereiding:
 
Afhankelijk van de kooktijd voor je rijst zet je gelijk de rest van de bereidingen in gang, je moet zo'n 15 minuten rekenen voor de bereiding van je vlees en groente. De kooktijd van mijn zilvervliesrijst is inclusief water aan de kook brengen zo'n 15 minuten, dus daar ga ik nu ook even van uit.
  1. Zet het water op en doe het kruidenblokje in het water, volg verder de aanwijzingen op de verpakking van de rijst.
  2. Zet de wok op het met een bodempje olijfolie, als dat heet is doe je het shoarma vlees erin.
  3. Doe een flinke dessertlepel sambal en knoflook erbij en een scheut Ketjap.
  4. Als het vlees goed gaar is, de groente erbij (blijven roeren ondertussen).
  5. Als de groente wat slapper begint te worden het blikje tomatenpuree erdoor roeren.
  6. Inmiddels (als je goed getimed hebt) is je rijst zo ongeveer klaar en kan je deze afgieten.
Als de rijst is afgegoten doe je deze bij je vlees en groente en husselt dat goed, nog even laten nastomen terwijl de deksel op de wok/hapjespan ligt (verhitting mag uit) en de maaltijd is klaar.
 
Je kan het eventueel opdienen met een stokje saté erbij.
 
Eet smakelijk ;-)

Reacties

Marjan op 25-11-2007 16:21
Volgens mij zit jij nu smakelijk te eten ... ;-)
Confused op 25-11-2007 16:41
Dat ga ik ook eens proberen!
ixamxnotxalonexixamxmany op 25-11-2007 17:07
Smakelijk!
Hier vandaag hetzelfde (leftovers van gisteren), maar dan anders...
Deh Haagh op 25-11-2007 19:22
@Marjan; Jij had inside information ;-)
Deh Haagh op 25-11-2007 19:22
@Confused; Be my guest ;-)
Deh Haagh op 25-11-2007 19:23
@Ixam³; *Gniffel* Klinkt ook euh... lekker ;-)
Deh Haagh op 25-11-2007 19:24
@Ixam³; Interressante homepage by the way...
Marjan op 25-11-2007 19:47
Klopt ;-) maar je leeft nog en zo ?
 
'Alive and kickin'! '
Deh Haagh op 25-11-2007 19:52
Ik leef nog hoor? Hoezo?
Marjan op 25-11-2007 20:16
Nou, dan was het goed eten dus ;-)
Confused op 25-11-2007 20:40
When?
gedachtenvanmiranda op 25-11-2007 20:46
@haagh klinkt lekker, makkelijk en betaalbaar. Dank voor de tip, ga ik vast een keer proberen.
Deh Haagh op 25-11-2007 20:50
@Confused; *Grijns* .....
Deh Haagh op 25-11-2007 20:51
@Miranda; Het is voor 4 personen maar ik eet er 5 dagen van.
gedachtenvanmiranda op 25-11-2007 21:18
@haagh dus lang leve de vriezer zeg maar wnt om nu 5 dagen hetzelfde te eten
Deh Haagh op 25-11-2007 21:42
Lijkt me wel een idee om één en ander in te vriezen ja ;-)
wolk4life op 27-11-2007 02:07
haagh ik krijg dr honger van... ik heb je recept opgeslagen ik ga dat zeker een x proberen..
jahaa ook ik kan koken enzo....
Deh Haagh op 27-11-2007 07:31
Er staan nog veel meer recepten op mijn log ;-)
 
wolk4life op 27-11-2007 15:31
ik word verwend hiero.... al die recepten...hahah
Deh Haagh op 27-11-2007 17:30
Ik zou zeggen, leef je uit ;-)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl