Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Goede sex in de grondwet
Goede sex als grondrecht, opgenomen in de grondwet. Poeh poeh...
 
Dit voorstel werd gedaan door een politica, Maria Soledad Vela, een Ecuadoriaanse politica. Zij vond dat een vrouw een bevredigende vrijpartij moet kunnen eisen van haar partner... andersom was blijkbaar niet interresant?!
 
Ben ik toch blij dat gelijkheid bij ons in ieder geval inmiddels onderdeel is van de grondwet.
 
En wat is dan precies een bevredigende vrijpartij? Is een orgasme een verplichting of is even lekker knuffelen al genoeg, nog even en naast huwelijkse voorwaarden komen er ook vrij-voorwaarden.
 
Volgens mij wordt een relatie er niet eenvoudiger op, aan de andere kant het concept, regels omtrent sex bij wet, is natuurlijk niet nieuw. Denk maar aan de wetten omtrent homofilie, sodemie en hoerderij. De kerkelijk, geinstigeerde wetten over zaadverspilling en mannen in een vrouwelijke bijligging.
 
In een groot aantal Amerikaanse staten kan je nog steeds gearresteerd worden voor allerlei soorten van sex die leiden tot iets anders dan mogelijke bevruchting van de vrouw, ook al is het in je eigen slaapkamer met je eigen partner en met wederzijds prettig vinden.
 
Ik vraag me werkelijk af of sommige mensen  nou niet beters te doen hebben dan regelgeving op dit specifieke gebied.... misschien zouden ze eens moeten beginnen met er echt over nadenken in plaats van dat geblaat.
 
Wat ik in mijn slaapkamer of die van mijn partner uitvoer is mijn bussiness en de ene keer zal ik presteren als de beste en de andere keer zij en als het eens tegenvalt aan één van beide kanten, so what, such is life....
 
Ik moet er niet aan denken dat ik iedere keer als ik sex wil bedrijven, ik de hete adem van de wet in mijn nek voel in plaats van de liefkozende strelingen en nagels van mijn lief.
 
*HAMERSLAG* u heeft de contractueel vastgelegde, 6 orgasmes, niet bezorgd, u krijgt 3 jaar cel!
 
 
Succes is een keuze....
 
 
'Recht op goede seks in grondwet'
 
MONTECRISTI - Een Ecuadoriaanse politica wil het recht op goede seks laten opnemen in de grondwet. Volgens haar mogen vrouwen een bevredigende vrijpartij eisen van hun partner. In het Zuid-Amerikaanse land is het plan van de 45-jarige Maria Soledad Vela niet in goede aarde gevallen.
 
Volgens tegenstanders van het voorstel moeten vrouwen ,,maar aan hun gynaecoloog tips vragen voor een beter seksleven in plaats van aan de grondwet''. Anderen stellen dat het plan van de politica de aandacht afleidt van belangrijkere zaken.

De commissie die de grondwet herschrijft heeft aangegeven de suggestie van de politica niet mee te nemen. De bewoners van Ecuador moeten later dit jaar de nieuwe grondwet goedkeuren in een referendum.

Bron: www.ad.nl
(ANP)

Reacties

kultura op 22-06-2008 10:28
Dan moeten ze vooral de wallen gaan sluiten.
fredzijn op 22-06-2008 10:33
We houden van ongrondwettelijk sexen, al is het alleen maar omdat het ongrondwettelijk is !!
kultura op 22-06-2008 10:35
Komt ook omdat veel vrouwen ervan uitgaan dat mannen sowieso wel genieten van sex.....terwijl, als ze die kortzichtigheid eens aan de kant zouden schuiven, zouden ze ook eens goede sex kunnen hebben, ik bedoel, wat heb je aan een vrouw die als een zoutzak onder je ligt?
Kiki op 22-06-2008 10:38
Interessant. Ik vind het belachelijk dat dit uberhaupt het nieuws haalt. Dat mens komt blijkbaar iets te kort.
fredzijn op 22-06-2008 10:40
@kultura: helemaal met je eens. Sex is een samenspel en je moet zeker in het begin gaan uitzoeken wat ze/je leuk vind(t)
 
Het uitzoeken is al dikke pret..
kultura op 22-06-2008 11:01
Tja, je hebt ook mensen die daar in de rechtbank pas achterkomen. ;-)
 
fredzijn op 22-06-2008 11:10
In Nederland mag je binnenkort alleen functionele sex hebben (kindertjes maken) als je CDA en CU hun zin geeft.
fredzijn op 22-06-2008 11:10
of.....een sex-tax ??
kultura op 22-06-2008 11:53
En als je mij mijn zin geeft worden CDA, Kerk, Synagoge en Moskee straks verboden. :-)
Marjan op 22-06-2008 15:03
Ik kan me wel voorstellen, dat als een man alleen aan zijn gerief komt en nooit haar een plezier doet, dat zij er dan gerechterlijk van af kan als ze wil(het huwelijk ontbinden dus), maar persoonlijk vind ik dit wel ver gaan idd ..
kultura op 22-06-2008 15:14
Anders om ook? Of mag dat ook niet net als met die vrouw uit dat stukje van Haagh?
fredzijn op 22-06-2008 16:08
Als een man zijn vrouw/vriendin nooit een plezier doet, wat is dan de zin van die relatie ?
 
Andersom geldt ook natuurlijk.
 
Van mij mogen OOK alle kerken en moskeeën dicht. Het brengt weinig tot geen goeds.
kultura op 22-06-2008 18:10
Hmmm denk dat ik met dat anti kerk en moskee standpunt wel een punt heb om politieke macht te verkrijgen.;-)
inweekenvoorwas op 22-06-2008 21:30
Ik heb er ook de ballen verstand maar van, maar toch vind ik dat ik me ook maar even tegen deze 'discussie' aan moet bemoeien.
 
We bekijken dit hele verhaal vanuit westers oogpunt, maar we hebben het hier wel over Ecuador hé. Een land waar ze m.i. een vrouw ongeveer gelijk zien aan een muilezel of zoiets.
 
Vrouwen zullen daar wel iets hoger aangezien worden dan dat arme dier, maar feit blijft volgens mij wel dat vrouwen daar nog steeds erg weinig te vertellen hebben in dat land.
 
Ik denk dat die Maria Soledad in feite een heel dappere vrouw is dat ze daar als eerste bovenop de barricades wil gaan staan om voor de vrouwenrechten op te komen.
 
Hulde!
 
Ginny op 22-06-2008 21:41
Hahaha, nou ik vind het wel een goed idee eigenlijk..
 
Ik zeg ook Hulde.. in the earlie days werd de vrouw sterk achtergesteld in haar sexuele wensen, als ze die zelf al kende. Benen wijd en even aan een paal geregen worden voor een paar minuten of het nou fijn was of niet.
 
Er is gelukkig een hoop veranderd, maar er zijn nog steeds vrouwen die, in een relatie van 6 jaar, niet weten dat ze een klit hebben en dat je die kan gebruiken voor je eigen genot, hetzij door jezelf of door je partner...
 
Ik denk ook Haagh dat de vrijpartijen die wij in het liberale nederland hebben niet echt te vergelijken zijn met de vrijpartijen in Zuid Amerika.
De vraag is of het zo aan de kaak had moeten stellen, maar ik ben het met haar bedoeling eens.
Er zijn een boel mannen die zich er met een jantje vanlijen vanaf maken.
 
En dan zuid amerika, waar de vrouw toch vooral een gebruiksartikel is dan een vrouw met wensen. Kort geleden las ik dat vrouwen daar gevraagd word om zand in hun vagina te doen omdat de kerels het dan zo lekker voelen schuren. Denk je eens in.. !!! (word moeilijk, dat begrijp ik.. )
 
Persoonlijk denk ik dat zij met goede sex bedoeld dat het een fijne gelijkwaardige vrijpartij.
 
Hulde
kultura op 22-06-2008 21:44
Gatverdamme wat een stelletje massochisten!!!!
Deh Haagh@work op 23-06-2008 07:11
@Allemaal; *Gniffel* Dit logje doet zelfs stof opwaaien in plaatsen waar het 'lekker' schuurt.
 
@Ginny; Ecuador is niet zo'n achtergesteld land als jij doet voorkomen, de mannen daar zijn net zo 'dom' als de mannen hier. Het probleem wat ik vooral had was dat vrijheid en gelijkheid beginselen zijn van zo ongeveer iedere grondwet en dat deze dame dan zoiets éénzijdigs wil afkondigen wat zeker niet constructief is.
 
Doe dan iets meer aan voorlichting, onderricht en ontwikkeling van het volk in zijn algemeenheid, dit soort 'grondwetten' werken alleen maar ellende 'in de hand'.... en *gniffel* kinderloosheid.
ginnyswereld op 23-06-2008 11:50
Haagh; Ecuador is zeker niet achtergesteld, maar ze lopen zeker niet gelijk met ons en zijn veel conservatiever dan in Nederland.
De man-vrouw verhouding lijkt gelijk te lopen met de jaren 60 in Nederland, en bovendien is 90% katholiek, nou dan weet je het wel.
Het is wel een democratisch land net als hier en kennen ze ook net als hier een bilaterale afstamming, alleen geven ze nog iets meer om hun familie dan wij hier.. .
 
Hmm, sexen in de jaren zestig was voor veel vrouwen geen pretje maar eerder een moetje, behalve voor de happy few die in bloemenjurken rond sjouwde..
 
 
 
 
ginnyswereld op 23-06-2008 11:51
Wel ben ik het met je eens dat de grondwet misschien niet handig is, alhoewel het dan wel op papier staat en mannen zich niet kunnen verschuilen.. lekker sexen heb je er twee voor nodig..
Deh Haagh@work op 23-06-2008 12:03
@Ginny; Sexen in de 60ties.... hmmzzz.... waarom word ik nou niet opgewonden bij die gedachte...
 
Regelgeving over sex moet zich beperken tot wetten omtrent verkrachting, aanrading, misbruik,ongewenste intimiteiten en andere onwenselijke uitspattingen en verder niet en het soortelijkgeslacht en of leeftijd doet daarbij niet ter zake, maar dat is mijn bescheiden mening.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl