Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Klimmerspot
(ook lekker voor mensen met hoogtevrees)
 
Op Haaghs' verzoek, het recept van de Chilli Con Carne die ik de klimmers voor heb gezet na ons dagje wand hangen in Nijmegen. 
Bonen en uien bleken niet dusdanig overheersend, getuige de aandacht die Haagh later op de avond nog op zich gevestigd wist ;)
 
Chili con vanalles
 
Wat gaat er in:
 
2 wortelen
2 uien
2 teentjes knoflook
2 selderij stokjes (geen must, ik had de verkeerde (blad)selderie te pakken)
2 rode pepers
olijfolie
Chili poeder, komijn, kaneel : alle drie een flinke theelepel
zout en peper (wel versgemalen natuurlijk)
1 blikje kikkererwten (400 gram)
1 blikje kidney bonen (400 gram)
2 blikjes gehakte tomaten (à 400 gram)
halve kilo rundergehakt
verse koriander, handjevol (mits liefhebber, anders lekker in het schap laten liggen)
balsamico azijn, 2 eetlepels
 
Voor d'rbij: 
Rijst en een bakje natuurlijke volle, dikke, romige yoghurt (grieks/bulgaars is wel lekker), guacamole (zelfgemaakt, easy cheesy). Eventueel een limoentje in schijfjes erbij.
Een groene salade is ook lekker. 
Of hou je niet van rijst, zorg voor lekker knapperig stokbrood. 
 
En toen: 
Werd er gehakt! Chop de wortels, uien en knoflook fijn. Ook de selderij stengels kun je vast hakken, deze komen pas later de pan in.
Snij de pepertjes open, verwijder de zaadlijsten en hak ook deze vervolgens fijn.
Neem een grote braadpan en  verwarm ongeveer 2 eetlepels olijfolie op middelmatig vuur. Gooi je gehakte groenten in de pan, met de komijn, kaneel en chili poeder. Voeg ook al wat peper en zout toe. Af & toe omroeren, zo een minuutje of zeven de groenten op het vuur laten tot de uitjes lekker glazig, beetje bruin zijn.
Vervolgens kiep je de kikkererwten, de kidney bonen en de gehakte tomaten erbij. Goed omroeren en dan is het tijd voor het gehakt. Dit hoef je niet vantevoren te rullen, het gehakt wordt vanzelf gaar. Zorg alleen wel dat er geen lompe brokken aan elkaar blijven plakken. 
Voeg nog wat water toe voor het sudderen. Het gemakkelijkste is om hiervoor een van de blikjes van de tomaten te gebruiken, dit is ook een mooie hoeveelheid water.  Dan giet je ook de balsamico azijn erbij.Nog wat peper en zout is nu ook wel lekker.
Laat alles eerst aan de kook komen, draai dan het vuur wat lager en lekker laten sudderen, een uurtje ongeveer. Als koriander liefhebber, kan je voor het opdienen de koriander er nog overheen verdelen.
 
C'est tout! Een kind kan de was doen (als hij weet waar de knoppen voor dienen)
 
Eet smakelijk!
 

Reacties

DayDreamer op 30-12-2008 15:59
Oh wat jammer dat ik niet tegen chili (lees: bonen) kan! Het lijkt me heerlijk!
Elisabeth op 30-12-2008 17:33
Haagh, ziet er lekker uit hoor.
 
OT: ik heb nog een mooie oud en nieuw groet op mijn log staan.
 
Fijne jaarwisseling en een gezond en sportief 2009.
 
groetjes,
Elisabeth
daphnevanstaveren op 31-12-2008 17:05
Maar nou weet ik nog niet hoe je nou die Guacomole maakte... *kijkt sip en hongerig*
NBR op 05-01-2009 17:01
Tip voor de variatie: voeg eens wat stukjes ananas toe!
 
En guacemole is eenvoudig:
Avocados uithollen
Prutje in de keukenmachine tot puree, dan toevoegen knoflook, een chilipeper en wat cherrytomaatjes, Fijnhakken tot gewenste grofte. Eventueel nog wat mexicaanse kruiden toevoegen (Silvo).
 
Al klaaaaaaar.
Deh Haagh op 06-01-2009 08:40
@Daydreamer; Voor jou verzinnen we nog wel eens wat anders ;-)
Deh Haagh op 06-01-2009 08:44
@Elisabeth; Ik zag het op je log ;-) en ik kan je uit eerste hand vertellen dat die klimmerspot erg lekker is.
Deh Haagh op 06-01-2009 08:45
@Daphne; Dat probleem van de Guacemole heeft NBR net opgelost voor ons ;-)
Deh Haagh op 06-01-2009 08:45
@NBR; Dat ga ik eens uitproberen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl