Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Ken U zelve...
Ken U zelve is mijn motto...
 
En ik doe er dan ook mijn best voor mezelf te kennen, maar mijn zelfkennis valt toch behoorlijk tegen.
 
Dat uit zich in anders handelen dan ik zeg, vaak nog onbewust of voordat ik er erg in heb. Het brengt me in situaties waar ik niet in wil zijn, het bezorgt anderen last en uiteindelijk schetst het een beeld van mij wat ik niet wil.
 
Dan moet ik weer dingen verklaren, uitleggen, verdedigen terwijl ik me eigenlijk niet bewust was van het fout of tegenstrijdig uiten of handelen... soms word ik zo moe van mezelf. Het lijkt wel een eeuwig durende strijd tussen de man die ik pretendeer te zijn en het kleine kind dat ik vaak ben.
 
Daarnaast heb ik de schier onbedwingbare neiging om alles op mezelf te betrekken en de wereld draait niet om mij of door mij.... maar ik trap iedere keer weer in mijn eigen valkuil.
 
Mijn klaarblijkelijk pruil- en dreingedrag brengt niet alleen mij maar ook de mensen waar ik om geef in soms nogal vervelende situaties.... als ik daar al van baal dan kan ik me alleen maar indenken hoe het voor hen moet zijn.
 
Ik word dit jaar 40.... dan zou ik ondertussen wel een soort van volwassen en verstandig moeten zijn.... waarom eindig ik dan toch zo vaak aan de verkeerde kant van mijn gedrag en kwets ik mensen daar toch mee? En niet alleen hoe kom ik daar, maar hoe voorkom ik het... ergens moet toch een reden zijn voor mijn, ik zou haast zeggen, infantiel gedrag.
 
Moe word ik van mezelf..... heel moe....

Reacties

gewebkijk op 06-04-2009 15:48
met herkennen, erkennen en het kunnen benoemen,
ben je verder dan menigeen...
...
 
het plaatsen ervan hier op je weblog heeft iets licht masochistisch...
 
(dat dan weer wel)
...
 
fullmaan op 06-04-2009 16:11
Ach ja elke dag leer je toch weer wat nieuws van jezelf kennen! Tenzij je steeds hetzelfde doet, dan zal het anders zijn.
Enne je bent zo oud als je je voelt. Hoe oud voel je je? Wil je dan verstandig en volwassen, op alle vlakken zijn, dat is toch saaaaaaaaaaaaaaaaai!!
 
Leuke log heb je, nog even verder lezen hier!!
 
grtzzzzzzzzz MaaNtje
 
kip op 06-04-2009 16:26
dgt training misschien ook iets voor jou?


funkyspam op 06-04-2009 17:40
Tijd voor een flinke korrel zout ... 
Ginny op 06-04-2009 20:09
Lieve Haagh,
 
Je bent een mens met alle gedragingen die daarbij horen, en ja mensen hebben verschillende kanten en gedragingen die bij het mens zijn horen.
 
Het is een onuitputtelijke strijd om er achter te komen waar gedrag en houdingen vandaan komen, ze zijn een optelsom van karakter, opvoeding, belevenissen, ervaringen en omstandigheden.

Je bent zoals je bent, klinkt als een cliché en misschien is dat het ook wel, maar het is ook waar. Jij bent wie je bent en daar kun je gedeeltelijk verandering in brengen.
Mensen in je omgeving nemen jou zoals je bent en ze waarderen je voor wie je bent, ook de kant die je hebt die je eigenlijk zelf niet wil hebben.
 
Jij hebt geen weinig invloed op het beeld wat mensen van jou hebben, en misschien heb je de angst dat omdat je het hierboven beschreven gedrag hebt vertoond,dat hun beeld is veranderd.
Soms is dat zo en soms ook niet, mijn vraag eerder aan jou is, is het belangrijk.
 
De mensen die van je houden blijven dat doen, en als dat veranderd dan is het zo.
 
Laat je eigenwaarde niet de dupe worden van momentopnames waarin je gedrag hebt vertoond waar je zelf, en blijkbaar ook anderen, niet blij mee zijn...
 
Brush off and go on!!!
 
Jou positieve gedragingen overstijgen in mijn eigen ervaring vele malen de negatieve.
Deh Haagh op 06-04-2009 20:11
@Gewebkijk; Als ik met al dat herkennen en benoemen nou ook nog eens wat deed... dan was ik een stap verder...
 
Hmmzzz... masochist, da's een zijde van mezelf die ik nog niet kende ;-) Dat laat ik maar liever zo.
Deh Haagh op 06-04-2009 20:13
@Maantje; Er zijn dingen in het leven die je wel moet benaderen als volwassene en waarin je ook je verantwoording moet nemen, hoe saai of vervelend ook.
 
Maar als ik serieus genomen wil worden op het moment dat ik een verantwoording aanga moet ik na het zeggen van A niet inees C gaan doen. Ook niet als ik me er niet echt bewust van ben.
 
Dan kan ik niet meer achter mijn woorden staan en kunnen mensen om me heen ook niet op me bouwen of, belangrijker, me vertrouwen.
Deh Haagh op 06-04-2009 20:14
@Kip; Ik heb net een herhaling RET erop zitten.
Deh Haagh op 06-04-2009 20:15
@Funkyspam; Voor mijn gevoel heb ik dat al te lang gedaan die korrel zout, ondertussen is dit wel de zoveelste keer dat het niet alleen mij in de billen bijt... en dat kan toch niet de bedoeling zijn.
darknessnieuws op 06-04-2009 20:20
Dit is weer een leuke voor de catergorieën 'op de sofa' en ' in het biechthokje'.
Deh Haagh op 06-04-2009 20:20
@Ginny; Ik voel me in mijn eigenwaarde niet zozeer aangetast, eerder in mijn geloofwaardigheid, omdat mijn handelen contra is of lijkt aan mijn woorden.
 
Zoals ik al zei, ik wil achter mijn woorden kunnen staan, omdat ik, in ieder geval verstandelijk, ook volledig meen wat ik zeg! Als ik dan vervolgens in gedrag verval wat mijn woorden tegenspreekt, dan klopt er ergens iets niet.
 
Mijn geloofwaardigheid komt dan in het gedrang.
 
Er is een spreekwoord, het vlees issterker dan de geest... mijns inziens is dat toch echt onderhevig aan mijn wil, mijn wil lijk mij toch onderhevig aan mijn verstand.
 
En ik wil achter mijn woorden kunnen staan en niet alleen in woord.
 
Dat de intentie er is, is niet altijd genoeg en zonder krampachtig daarin te worden hoop ik toch echt standvastiger daar in te worden.
Deh Haagh op 06-04-2009 20:23
@DN; Als ik mijn spiegel niet vertrouw dan gebruik ik mijn log, zo simpel is. Het is niet mijn menselijke kant waar ik me voor schaam, als ik dat doe kom ik nooit verder.
 
De acties van die 'menselijke' kant zijn een ander ding.
Maartje op 06-04-2009 20:46
.. heb je wel eens iets gelezen van Jan Bommerez? ("minder moeten, meer flow")
Het is (vind ik) een interessant leesbaar boek
en heeft o.a. te maken met hetgeen jij hierboven beschrijft. Wellicht dat het hier en daar even een lichtje schijnt op bepaalde vragen.
 
Maartje
Deh Haagh op 06-04-2009 20:50
@Maartje; Ik zal eens kijken op bol.kom, dank je voor de tip.
Marjan op 06-04-2009 21:03
De schade valt vast wel te herstellen ... en voor de volgende keer: probeer dan jezelf steeds beter te leren kennen ... niemand vraagt of jij jezelf op je duimpje kent ... zolang je elke dag en na elke fout maar bijleert ...
Deh Haagh op 06-04-2009 22:42
@Marjan; Dat laatste leren van je fouten, daar heb ik blijkbaar moeite mee, want ik trap iedere keer weer in de zelfde valkuilen... en ik heb het de helft van de tijd pas door als het te laat is.... iedere keer de schade herstellen houd een keertje op.
Ginny op 07-04-2009 07:58
 
Uhm Haagh, 
 
Bij de opmerking de geest is sterk maar het vlees is zwak bedacht ik mij, je bent toch niet met je goede been uit het verkeerde bed gestapt hè. Die terminologie wordt daar nogal voor gebruikt.. zeg maar.. 
 
Dank voor je reactie en toch vraag ik me af of het in jou hoofd zit of dat het tegen je gezegd is dat je inconcequent gedrag vertoont. Laat ik het zo zeggen heb je het gecheckt bij de andere partij. 
 
By the way, hoe is het nou?
 
Ciao,
Gin
Deh Haagh op 07-04-2009 08:05
@Ginny; Euh... met mijn goede been in het verkeerde bed bedoel je? *ROFL* Nope, nooit gbeeurd en gaat ook, met een, aan zekerheid, grenzende waarschijnlijkheid, nooit gebeuren.
 
En nee, het is me niet gezegd het zit ook niet tussen mijn oren. Het is simpelweg een constatering van mezelf na het vergelijken van mijn woorden met mijn acties, bewust / onbewust of onnadenkend, zo je wilt, begaan.
 
En hoe het met me gaat? Naast de onvrede over mezelf verder wel goed.
 
Lukt het een beetje met de nieuwe toko inrichten?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl