Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Studie bevestigt sekscliché's
Seks wordt beter met de leeftijd: dat is nu ook bewezen door een nieuwe studie van de wereldwijd vermaarde Britse sexperte Tracey Cox (What's in a name?).
 
Maar 52 procent van de mannen boven de 40 ervaren dat dan toch bij voorkeur in een ander bed dan het echtelijke.

Cliché
Mevrouw Cox volgde tweeduizend volwassen mannen en vrouwen om te zien hoe seks evolueert met de leeftijd. En dat is al bij al een positief verhaal dat grotendeels toogwijsheid en cliché's bevestigt: minder maar wel beter. En dan vooral voor vrouwen.

85 % overweegt lesbisch avontuur
Opvallend: 85 procent van de vrouwen in de leeftijdscategorie tussen 20 en 30 jaar overweegt om het eens met een seksegenote te doen. Daar valt volgens de cijfers van Cox wat voor te zeggen, want ze berekende dat wanneer vrouwen met vrouwen slapen ze in 76 procent van de gevallen klaarkomen. Als ze met een man slapen halen vrouwen daar nog geen 50 procent. Lesbische vrouwen scoorden in alle leeftijdscategorieën overigens het hoogst op de tevreden-met-je-seksleven-vraag.

Triootjes: dromen is niet per se doen
Triootjes staan altijd hoog in de fantasie-lijstjes, maar voor 9 op 10 mensen blijft het ook daarbij. Van die 10 procent die het toch doen, zijn de meeste jonger dan 25 jaar.

Locatie
Seks in de buitenlucht of op openbare plaatsen is een andere favoriet, en die wordt blijkbaar wel uitgeleefd. Tegen de 30 heeft zowat iedereen dat al eens gedaan volgens de studie. De top drie van locaties: in een park, op een strand en in de tuin.

Tie me up?Bondage (vastbinden) en spanking (billenkoek) is iets wat op latere leeftijd beleefd wordt. 20 procent van de plus-dertigers proberen het.

De baby-domper
Zwangerschap heeft ook grote invloed op een seksleven. Gedurende de zwangerschap hebben koppels gemiddeld vier à vijf keer seks (met elkaar) per maand. Zeven weken na de bevalling valt dat cijfer gedurende vier maanden terug naar quasi nul. Daarna schiet het ineens weer omhoog naar vier à vijf keer per maand.

En dan tikt het klokje ergens anders beter
Overspel blijkt iets te zijn van alle leeftijden, maar die drang controleren wordt blijkbaar een stuk moeilijker één keer de veertig is gepasseerd. Dat het dus vooral de jeugd is die van partner naar partner fladdert, klopt dus volgens Cox niet.

52 procent van de mannen boven de veertig gaan vreemd volgens de sexperte. De meeste mannen en vrouwen gaven ook aan dat vreemdgaan niet meteen iets te maken had met hoe gelukkig ze zich voelden in hun relatie.

De naakte cijfers
De naakte cijfers dan maar: tussen ons 18de en 29ste vrijen we gemiddeld 112 keer per jaar. Van 30 tot 39 jaar zakt dat naar 89 keer per jaar. Veertigplussers doen het gemiddeld 69 keer per jaar. Maar, althans wat het vrouwelijk orgasme betreft, wordt minder ook beter. 90 procent van de vrouwen boven de dertig hebben regelmatig een orgasme tijdens een vrijpartij. In de leeftijdheidsgroep onder de dertig is dat 23 procent.

En dan is er nog dit: zowat alle vrouwen jonger dan 40 die toegang hebben op het internet surfen wel eens naar pornosites, maar amper 15 procent geeft dat toe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl
vrijdag 29 mei 2009

Reacties

M@rcel op 29-05-2009 23:55
DAt houd het toch weer leuk in de slaapkamer
 
Fijn weekend M.
Deh Haagh op 02-06-2009 08:58
@M@rcel; Het is wel één van mijn meest favoriete kamers inderdaad.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl