Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Van te veel Cola wordt je een slappe zak....
Het is zo'n onderzoek gebasseerd op een spreuk, een Delftschblauw tegeltje, waardig.
 
'Overdaad schaadt', alles waar je te veel van eet, doet, drinkt, niet eet, niet drinkt, etc., verzin het maar, is slecht. Je hoeft geen kernfysicus te zijn omdat te snappen.
 
Wat me verbaast is, dat er mensen zijn die dat eenvoudige principe niet snappen, en dat heb ik het niet over mensen met een medische afwijking of een verstandelijke uitdaging.
 
Tot 10 liter Cola op een dag... *zucht of het nou diet-coke is of het eigen merk van 'De
'Geen fratsen', dat maakt geen zak uit. Überhaupt 10 liter drinken van wat dan ook is te veel....
 
Ach... leest en oordeel zelf, ik zeg, "Hallo open deur!".
 
Slokje iemand?
 
De kleine lettertjes bij lite-mök.
Aspartaam  (bron: www.zapruder.nl):
Aspartaam, dat wordt gemaakt door Nutrasweet is genotoxisch. Aspartaam zit in heel veel ‘light’ drankjes. Bij vertering komt 10% methanol vrij die vervolgens in het lichaam ontbindt tot formaldehyde en formaldehyde veroorzaakt genetische schade. Het verandert je DNA en kan dus vrijwel alle soorten ziektebeelden veroorzaken. Van hoofdpijn tot verlamming en diabetes.
Nou heb je een hoop cellen in je lichaam met evenzoveel DNA, dus van een paar Cola lights zul je niet doodgaan, maar het zal toch net dat celletje muteren dat bij die éne keer met je vrouw de snelste van allemaal bleek.
‘Overmatig Cola drinken, verzwakt spiergestel’
 
AMSTERDAM - Het drinken van grote hoeveelheden cola leidt tot verzwakking van het spiergestel en in extreme gevallen zelfs tot verlamming. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
 
Have a coke and a smile...Het drinken van bovenmatig veel cola kan het kaliumgehalte in het bloed drastisch doen dalen, waardoor de kans op spierklachten groot wordt.
 
Dat meldt de Griekse hoofdonderzoeker Moses Elisaf in het wetenschappelijk tijdschrift International Journal of Clinical Practic.
 
Zo noemt hij het voorbeeld van een Australische boer, die op de Intensive Care moest worden opgenomen, omdat zijn longspieren deels verlamd waren geraakt door het drinken van 4 tot 10 liter cola per dag.
 
Vermoeidheid
De onderzoekers vermoeden dat ook een kleinere hoeveelheid cola al kan leiden tot klachten. Vooral de stoffen fructose, glucose en cafeïne hebben volgens de onderzoekers een negatieve invloed op het kaliumgehalte van mensen.
 
De ingrediënten zouden echter ook andere kwalen en klachten kunnen veroorzaken, zoals misselijkheid, vermoeidheid en verlies van eetlust.
 
Te veel
“Er zijn meer studies nodig om te bepalen hoe veel te veel is als het gaat om de consumptie van cola”, aldus Elisaf op BBC News.
 
 
 
© NU.nl/Dennis Rijnvis
Uitgegeven: 19 mei 2009
Bron: www.nu.nl

Reacties

DayDreamer op 20-05-2009 10:12
Het was mijn eerste gedachte: mensen die 10 liter drinken op een dag van wat ook, moeten zich eens laten onderzoeken op diabetes.
Voor de rest is het inderdaad een en al open deur.

Deh Haagh op 20-05-2009 11:59
@Daydreamer; Precies, ze hadden zelfs de kosten van de deurposten kunnen besparen of zelfs de ehel wand waar ze de deur bedacht hadden, zo ver open staat 't ding.
Marjan op 20-05-2009 18:09
Bij 10 liter water gaat het al niet goed, omdat je dan alle goede ook wegspoelt ... daarvoor leggen ze op de Australische scholen zouttabletten neer ... om vocht ook een beetje vast te kunnen houden ... en cola ? Volgens mij als ik een ouwe roestige wat dan ook heb, kan ik met cola heel ver komen met opknappen ... dus de combi van 10 liter cola ... nee, dat KAN niet goed zijn !
kip op 20-05-2009 18:23
10 liter???????????? wow das wel erg veel he?
maar wel een intressant artikel om is voor bart zijn neus te schuiven .... niet dat hij veel drinkt maar wel verslaafd aan cola , zo een glas of vijf per dag is niks .
wou dat dat al een keer minder werd !
heb vroeger in mijn jeugd ook zo een periode gehad trouwens maar ging al snel over hoop dat het bij hem ook wegtrekt want ik vind cola zowieso al niks 

darknessnieuws op 20-05-2009 18:30
10 liter vind ik wel erg veel.
Deh Haagh op 21-05-2009 14:09
@Marjan; Ach euh... het ijzer in het bloed van de man zal voorlopig niet roesten...
Deh Haagh op 21-05-2009 14:11
@Kip; Cola is wel lekker, één glas of twee op een dag maar meer is echt slecht, een fles cola van een liter bevat het equivalent van een half pak suiker of iets in die richting.
Deh Haagh op 21-05-2009 14:12
@DN;... tsja... voor minder deed de man het niet.
NaturalBornRiddim op 02-06-2009 14:14
Hmmm
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl