Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Deh Haagh op Schaatscursus
Mijn ex vertelde dat ze van plan was om minihaagh op schaatscursus te doen, hij had namelijk schaatsen gekregen van haar pa en ma. Nou heeft minihaagh dezelfde gratie en lenigheid van leden als zijn vader, dus ik snapte haar motivatie helemaal.
 
Na enig nadenken en wijfelend kijken naar mijn horeca gezwel, besloot ik dat schaatscursus voor mij ook geen overbodige luxe zou zijn, al was het alleen maar om weer eens iets te doen aan mijn gebrek aan conditie.
 
In Dordrecht had minihaagh zijn nieuwe schaatsen uitgeprobeerd en ik had voor de 6e keer in mijn leven daar weer eens op de schaatsen gestaan, het viel voor waar Daphne niet eens tegen, al rondjes draaiend om mij en minihaagh heen kon ons gestuntel haar goedkeuring wel wegdragen, minstens een 7 voor de moeite zullen we maar zeggen.
 
Ondertussen merkte ik dat ik het schaatsen echt leuk vond, ondanks *grijns* enig vallen en opstaan. Dus de daad bij het woord gevoegd en ik heb mezelf opgegeven voor een 9-daagse schaatscursus bij de kunstijsbaan in Haarlem, de komende paar zaterdagen ben ik onder de pannen... euh op het ijs.
 
Maar zonder schaatsen geen schaatsen tenzij ik iedere les ga huren. Dat leek me zonde van mijn geld, per slot doe ik die cursus niet om vervolgens niet meer te gaan schaatsen. Dus ben ik op zoek gegaan naar schaatsen...
 
 
Schaatsen in mijn maat wel te verstaan... *grijns* maat 46/47, dat was dus geen makkelijke opgaaf, zeker niet omdat ik nogal brede voeten heb naast dat ze gewoon groot zijn.
 
Winkel na winkel ben ik afgeweest:
  • Aktiesport (verwees me naar hun internetshop)
  • Het Lieweggetje in Haarlem
  • Diverse in schaatsen gespecialiseerde winkeltjes
  • Webshops, wel makkelijk vanuit de bureaustoel bestellen, alleen jammer dat ik daarna naar Alphen aan de Rijn kon om ze terug te brengen, want te klein...
Het was het allemaal net niet of ze keken me aan of ik om een wereldwonder vroeg, ik had de moed al bijna opgegeven en me bij huren neer gelegd tot ik met mijn Maatje Nobbie in de stad rondliep...
 
We kwamen langs de Perrysport en in het voorbij gaan zag ik vanuit mijn ooghoek een stapel schaatsen, be stil my beating heart... ik werp een blik op Nobbie, die grijnst, net als ik denkt hij... "Het zal toch niet?!"
 
Met zijn tweeën, lopen we, zo ongeveer winkelvullend, naar binnen, de verkoper vraagt gelijk aan me wat ik zoek, wijzend naar de stapel, zeg ik : "IJshockeyschaatsjes maatje 47".
 
Even kijkt de man naar mijn voeten (waarschijnlijk overwoog hij om De Hoogovens te bellen voor maatwerk) en werpt zich vervolgens op de knieën voor de stapel en al maten oplezend komt hij tot 46...
 
Bijna leg ik me er weer bij neer, als mijn oog valt op een doos die tussen de stapels in ligt... het etiket alleen leesbaar vanaf grote hoogte... Roces Easy K, Hockey skate kan ik lezen.. Met een graai haal ik de doos tussen de stapels vandaan, koorstachtig staan we met zijn drieën te zoeken naar het etiket met de maat.. "47!!", roept Nobbie.
 
Ik heb vorig weekend mijn tweede les gehad, pootje breken met pootje over zeg ik, maar het gaat vooruit en ik heb het naar mijn zin. Ook minihaagh gaat vooruit, nou nog even de angst overwinnen voor het vallen, dan zal de kleine man het waarschijnlijk beter doen.
 
Kijk, dit is de schaats (wees gerust ik heb er twee) die ik nu heb...

Reacties

dezwanenburger op 19-01-2010 10:11
en nu dooit het.
kippetjuhslog op 19-01-2010 10:36
dus eerdaags de elfsteden tocht voor haagh? whahahahaha wel leuk en knap om nog op deze leeftijd te leren schaatsen .... cool en respect !
Marjan op 19-01-2010 10:37
Dapper hoor !! Maat 47 ? Als de schaatsen dus goed passen, ben jij sneller over de streep, omdat je schaatsen langer zijn enzo ;-)
Deh Haagh op 27-01-2010 13:58
*Grijns* @ allemaal... en nog steeds niets gebroken ;-)
dezwanenburger op 27-01-2010 14:09
ja, dank je de koekoek, nah vruit rudo even heel eerlijk opbiechten aan haagminee, ik mn neus bijna. gebroken toen ik uitgleed. dus we zijn trots op haagh
Marjan op 27-01-2010 18:18
Het is in elk geval beter, dan ik zou presteren, want mij krijg je niet op de schaats ...
Deh Haagh op 28-01-2010 08:58
@Zwanenburger; Bijna is gelukkig niet helemaal maar het zal best pijn gedaan hebben denk ik zo...
Deh Haagh op 28-01-2010 08:59
@Marjan; Ach ik vind sporten best leuk, ik ben alleen geen natuurtalent maar schaatsen is wel erg leuk om te doen.
Marjan op 28-01-2010 09:28
Ik heb te zwakke enkels om op die dingen te blijven staan ... rolschaatsen met wieletjes, net als op een auto, dus 4 en op elke hoek 1, kan ik wel rolschaatsen ...
dezwanenburger op 28-01-2010 09:39
goeie smoes he, werkt altijd.
Deh Haagh op 28-01-2010 09:56
@Marjan; *rofl* je leidt een wankel bestaan
Deh Haagh op 28-01-2010 09:56
@Zwanenburger; wij mannen hebben nooit last van rotsmoesjes...
Marjan op 28-01-2010 10:11
Nee joh, ik loop voor de lol altijd op hoge schoenen ..
djust op 01-02-2010 21:17
Jij?! Een welvaartspoiler?
 
Gosh, dat had ik nou nooit achter jou gezocht!
Marjan op 01-02-2010 21:49
Djust, die moet je ook niet erachter zoeken, maar meestal bevinden die zich vooraan ... :P
Deh Haagh op 09-02-2010 09:39
@Djust; Ik moet toch ergens vol van zijn *grijns*
Deh Haagh op 09-02-2010 09:40
@Marjan; Als ik er nou op kon zitten, op die spoiler dan had ik er nog wat aan als ik op mijn gat donder maar helaas...
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl