Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Scheiding van mensenrechten en religie niet persé nodig?!
Bas de Gaay Fortman schreef een boek "Hermeneutics, scriptural politics and human rights".
 
Een boek wat ik maar eens moet gaan lezen maar volgens mij loopt het uit op stront als de theorie werkelijkheid zou worden.
 
Want hoewel de heilige boeken an sich niet zo zeer de dreiging vormen maar eerder de beleiders dit doen, voorzie ik daarmee dus juist een opening voor de fanatici die je ze nooit mag bieden.
 
Daarnaast is de conclusie van het boek; "voor alle geschriften, of het nu gaat om de Bijbel, de Koran of een andere heilig boek, geldt dat problemen pas ontstaan wanneer mensen de teksten lezen zonder de culturele context waarin het boek is geschreven erbij te betrekken, vooral als er bovendien sprake is van politieke manipulatie".
 
Lijkt me een prima onderbouwing voor mijn stelling.....
 
Kerk en staat zijn gescheiden, dat heeft een reden en die scheiding moet ook vooral zo blijven. Er sijpelt al genoeg door de mazen in het systeem dankzij ons kiesstelsel waardoor de wetgeving en ook de internationale rechten van de mens, in belangrijke mate, beïnvloedt worden door merendeels christelijke waarden en normen....
 
Natuurlijk het is niet allemaal slecht of slecht bedoelt... maar het is ook zeker niet allemaal goed...
 
Laat ze maar apart van elkaar existeren, da's wel zo veilig in mijn ogen.
 
 

'Religie prima samen met rechten mens'
 
UTRECHT -  De Bijbel, de Koran en de heilige geschriften van andere wereldreligies zijn prima te verenigen met de rechten van de mens, mits de teksten in de juiste context worden gelezen. Dat is de centrale boodschap van een boek onder redactie van onder anderen Bas de Gaay Fortman, oud-politicus en hoogleraar politieke economie van de rechten van de mens aan de Universiteit Utrecht, dat begin april verschijnt.
 
Aan het boek, Hermeneutics, scriptural politics and human rights, hebben verscheidene gerenommeerde wetenschappers meegeschreven. Hun conclusie: voor alle geschriften, of het nu gaat om de Bijbel, de Koran of een andere heilig boek, geldt dat problemen pas ontstaan wanneer mensen de teksten lezen zonder de culturele context waarin het boek is geschreven erbij te betrekken, vooral als er bovendien sprake is van politieke manipulatie.
 
Bron: www.telegraaf.nl    30 maart 2010

Reacties

gewebkijk op 30-03-2010 15:11
ik deel je conclusie...
Deh Haagh op 30-03-2010 16:06
@Gewebkijk; *grijns* Da's toch fijn... zeg... Webbie... zullen wij samen een politieke partij op gaan richten?
gewebkijk op 30-03-2010 16:10
het is, dat ik thuis voor de kinderen moet zorgen, anders graag...
...
Deh Haagh op 30-03-2010 17:10
*gniffel* jJe hebt twee katten?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl