Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Koffie Goed Voor Het Hart
Kano d'r bij?Koffie goed voor hart
 
Matige koffiedrinkers hoeven zich geen zorgen te maken over hun gewoonte. Het zwarte goedje helpt om hart- en vaatziekten te voorkomen.
 
Hoewel cafeïne het risico op hart- en vaatziekten verhoogt, bevat leut ook antioxidanten die een tegengesteld effect hebben. Voor thee geldt hetzelfde. Het nettoresultaat is gunstig, zo blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht. Het ziekenhuis deed een langlopende studie naar de leefstijl van ruim 37.000 Nederlanders.
 
De kans op een kransslagaderziekte neemt met twintig procent af bij mensen die een tot vier koppen koffie per dag drinken. Thee is nog heilzamer: wie daar meerdere koppen per dag van drinkt, verlaagt zijn risico op kransslagaderziekte met een derde.
 
Overigens werden er enkele opvallende bevindingen gedaan door de onderzoekers. Het drinken van thee gaat vaak samen met een hogere opleiding, meer bewegen, minder alcoholgebruik, minder roken en minder overgewicht. Voor stevige koffiedrinkers geldt het omgekeerde; zij leven over het algemeen ongezonder. In het onderzoek is hier rekening mee gehouden.


Bron: www.spitsnieuws.nl O. Oost | 21-06-10 | 12:59

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl