Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Briljant volk die Siberiërs
Blijkbaar zijn Siberische papa's en mamma's nogal behept met losse handjes of hardhandig (u mag kiezen) en meppen, als je het artikeltje van Spitsnieuws leest blijkbaar, ijskoud hun kroost met grote regelmaat het ziekenhuis dan wel het graf in.
 
Antivries in d'r lijf?Je zou denken dat bij dat soort temperaturen de gemiddelde bal wel bevroren is en dat van een sperma-ijsje geen vrouw zwanger wordt. Blijkbaar zijn de Siberische vrouwen de vleesgeworden belichaming van de antivries en tieren de kinders ook daar welig.
 
Terecht vonden een aantal Siberiërs dat het met dat gemep maar eens over moest zijn, maar hoe breng je dat de gemiddelde mede-siberiër aan zijn verstand? Wat hebben ze met elkaar in het gemeen behalve bontmutsen, vodka en Kalinka's?
 
Juist de riem! De multi-tool van de Siberische samenleving (of euh.. de universele multi-tool van iedere samenleving, u mag kiezen).
 
Uitgaande van de gedachtes dat;
  1. iedereen zijn eigen broek / rok op moet houden,
  2. kindermishandeling niet wenselijk is,
  3. voorlichting op welk vlak dan ook, meestal helpt,
  4. iedereen wel een riem onder zijn buik.. euh hart kan gebruiken,
  5. de tongriem beter ter kastijding gebruikt kan worden dan de lederen riem,
  6. van leer trekken misschien beter kan verwijzen naar ergens lering uit halen ipv blauwe plekken,
heeft een aantal slimmerikken in Sibirië bedacht dat de riem wel een goed middel is om een opvoedkundige boodschap te verspreiden onder het volk. Namelijk dat je kinderen slaan geen goed idee is.
Dat een riem bedoelt is als kledingstuk en niet als handwapen of argument om uw ongenoegen kenbaar te maken en de schobbering niet alleen verbaal maar ook fysiek duidelijk onder de aandacht te brengen.
 
Affijn mijn idee hierover? Idee goed premie nul.
 
Ten eerste:
De ouder die zijn kinderen mept zal het schap met die riemen voorbij lopen, betalen voor iets met een stichtelijke boodschap waar je overduidelijk geen boodschap aan hebt, zal geen kindermepper doen.
 
Ten tweede:
Je moet ervoor betalen, als ze al een riem hebben die heerlijk wegmept waarom er dan nog één kopen, waarop staat dat je hem verkeerd gebruikt?
 
Ten derde:
Stel het gewoon strafbaar, vervolg de moordenaars (per slot ben je dat als je een kind doodslaat) en voer een meldings plicht in voor je artsen en justitieel medewerkers... oh en zorg dat die laatsten nuchter zijn, dat wil ook wel helpen... *zucht*
 
Zeg eens eerlijk, hoe vaak kijkt u naar de riem van uw partner of uw collega('s)? Ik zie me al, ogenschijnlijk, kruisstarend riemen lezen op mijn werk. Voor ik bij het einde van de boodschap ben, ben ik ontslagen voor ongewenste seksuele intimiteiten...
 
Probeer het eens met een dikke trui of een t-shirt (al naar gelang de omgeving waarin je de boodschap wilt promoten)... en plaats die boodschap dan niet op borsthoogte, daar komt ook weer gezeur van, doe het op de rug... iemand nakijken is nogal tijd netter dan euh... op de borst(en) staren...
 
Begrijp me goed het is een initiatief, een lovenswaardige bovendien, een poging om iets te veranderen en commentaar leveren is altijd makkelijk maar ik zie er letterlijk geen oplossing in. En geen enkele preventieve werking van uit gaan. Kindermishandeling is echt niet goed te praten of iets om de draak mee te steken maar als je dan iets probeert te bereiken, denk er dan echt over na.
 
Er is een verschil tussen de opvoedkundige tik en slaan... als we nou eens beginnen met dat uit te leggen en dan uitleggen dat mishandeling niet alleen fysiek maar ook verbaal kan plaatsvinden en als we eens beginnen...
 
Hmmzzz... als we eens beginnen met het recht op kinderen te koppelen aan de vraag, bent u wel geschikt om kinderen op te voeden en is het wel verstandig als u iets dat u van nature kunt ook daadwerkelijk gaat doen?

Riem die ouders een lesje moet leren
 
In de Siberische stad Barnaoel is een rel ontstaan over nieuwe riemen die daar sinds kort in de winkel te krijgen zijn. Op de accessoires staat de tekst 'Een riem is voor je broek, een gesprek is voor je kind'. Dit moet Russische ouders die kinderen lijfstraffen geven een lesje leren, aldus de initiatiefnemers woensdag in Russische media.
 
De labels van de riemen in allerlei kleuren vermelden niet alleen de prijs, maar ook tien tips om kinderen zonder lijfstraf op te voeden. Volgens officiële cijfers doden volwassenen jaarlijks tweeduizend kinderen in Rusland. Meestal is er daarbij sprake van huiselijk geweld.

Spits Redactie | 21-10-10 | 07:59

Reacties

Astrid op 21-10-2010 12:52
Neuh, ik heb ook niet de indruk dat dit gaat werken. De intentie om er iets aan te doen is prijzenswaardig, de manier waarop nogal stompzinnig. Kinderen mishandelen is zowiezo stompzinnig en misdadig. Ouders in de heropvoeding, bootcamp o.i.d., maar dan nog vraag ik me af of dit tegen te gaan is. Helaas.
Deh Haagh op 21-10-2010 22:50
@Astrid; Kinderen zijn sinds het begin der tijden al letterlijk het kind van de rekening geweest. Blijkbaar hoort dat zo van 'nature'... natuur is wreed. Het is aan de beschaafde mens omdaar boven te staan...
Niemand die beweert dat dit makkelijk is maar onmogelijk is het niet... als het ons lukt waarom anderen dan niet.
Birgit Maaskant op 21-10-2010 23:01
Omdat sommige culturen nog niet zo ver zijn als de onze, daar komt dan ook weer bij kijken dat er(autochtone) 'deelgenoten aan onze cultuur' nog steeds met 1 been in een cultuur staan die ook nog niet zo ver is.
Marjan op 21-10-2010 23:12
Om zoiets uit een cultuur te krijgen is heel moeilijk ... daarbij zal dus gebruik gemaakt moeten worden van het idee plaatsen en dat gebeurt nu wel met die riem ... mensen gaan erover nadenken en hopelijk komen ze in de komende jaren er echt achter, dat dit idd geen middel is om kinderen iets aan of af te leren ...
 
Nee, de riem alleen zal niet werken ...
Deh Haagh op 21-10-2010 23:22
@Birgit; Je bedoelt die oertijd types die denken dat ze alles en iedereen mogen slaan.... tsja die zijn inderdaad ergerlijk stupide.
Deh Haagh op 21-10-2010 23:23
@Marjan; Ik denk dat je dan bij de kinderen moet beginnen, op de scholen.
Birgit Maaskant op 21-10-2010 23:28
Ja die ja!
bad op 23-10-2010 11:57
De publiciteit die het wereldwijd krijgt , gaat hopelijk meer werken dan die riem.

Deh Haagh op 23-10-2010 23:11
@Bad; Slechte publiciteit is ook publiciteit inderdaad maar ik vraag me af wat er dan beter 'verkoopt'die riem als fashion item of de gedachte 'je kind(eren) slaan is niet goed', ik ga voor de riem en jij?
bad op 24-10-2010 07:30
Ik blijf van het positieve uitgaan,
Ik hoop dat mensen zich bewust worden van het 'slaan'
 
 
Of dat een overheid denkt, jee nu staan we over de hele wereld te boek als een volk wat vrouwen en kinderen slaat ... Daar moeten we wat aan doen.Wat wel een illusie zal blijken, want als het normaal is om vrouw en kinderen te slaan dan is de overheid zich daar ook niet van bewust.

Langzaam aan word de wereld toch steeds kleiner...
Mensen komen in andere culturen.
 
Misschien een teletubbie-riem
met zo'n schermpje waarmee je filmpjes van andere culturen kan zien? "Nog een keer'
Deh Haagh op 26-10-2010 14:01
@Bad; Hmmz... >>klik<< ik heb daar zo mijn ideeen over over de mens, beschaving en ontwikkeling daar in... waarschijnlijk zal het overgrote deel het wel nooit leren of snappen....
bad op 27-10-2010 00:21
Goede strip ; -)
Jaa het kan niet missen, het zit bij zeer velen in de genen.
 
Welterusten bad 

gewebkijk op 31-10-2010 20:07
 
@haagh,
ot;
joe feed bevat vouten...
(krijg geen update's)
...
Deh Haagh op 03-11-2010 10:40
@Bad; Inmiddels ben je al weer opgestaan toch? *grijns*
Deh Haagh op 03-11-2010 10:41
@Gewebkijk; Hey?! Hallo dan ;-) Hmmmzz... heb in mijn beheer geneust maar kan weinig doen aan RSS, zal eens een mailtje wagen richting het support.
 
Maar euh... dan kom je toch gewoon wat vaker gewebkijken of ik nog leef? ;-)
gewebkijk op 03-11-2010 10:48
het laatst doorgekomen postje is van 26 september, misschien helpt dat..?
Deh Haagh op 03-11-2010 10:54
26 september?! Zo da's lang geleden? Ik blog niet meer zo veel als vroeger maar tussen toen en nu heb ik best wel niet stil ge.. euh blogt... zeg maar ;-)
gewebkijk op 03-11-2010 11:01
je hoort mij niet klagen, ik heb zelf een paar maanden buiten gespeeld.
...
maar omstreeks die datum is je rss feed dus onklaar geraakt...
Deh Haagh op 03-11-2010 12:16
*grijns* Je bent de 1e die het meld *lol* waarschijnlijk ben je dan ook mijn enige trouwe RSS-feeder ;-)
 
thanks voor de melding ik ga het even melden bij het support.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl