Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Hachelijke rit
Omdat mijn badkamer in het weekend en gisteren door de aannemer in behandeling was, bleef ik slapen bij Daphne, want thuis douchen was geen optie (twee goede smoesen om aangenaam gezelschap op te zoeken).
 
Om op tijd op mijn werk te zijn in Haarlem, stap ik, na het traditionele, krabben van mijn ruiten om 05:20 uur vanochtend in mijn auto. De straat doet spookachtig aan met de dichte mist. Lantaarnpalen zijn alleen maar zichtbaar als je er zo ongeveer naast staat en op afstand zie je de lamp alleen maar als een soort schimmige lichtbol.
 
De straten in de wijk en de stad zijn op sommige stukken glad, de glinstering van mijn koplampen op het wegdek verraad gelukkig de glibberstukken.
 
Éénmaal op de snelweg blijkt het gelukkig nog redelijk rustig maar de mist is zo dik op een aantal stukken, dat ik misschien maar 20 meter en soms nog minder voor me uit kan kijken. Die paar auto's die ik tegenkom rijden hooguit 80. Eenmaal over de Brug tussen Dordt en Rotterdam heen wordt het even ietsje beter.
 
 
Tot ik voorbij Den Haag ben, hier wordt de mist weer dikker en op de andere baan staat het zo ongeveer stil (voorzover de andere baan nog zichtbaar is) Oranje zwaailampen (ik denk Rijkswaterstaat) roteren zwakjes zichtbaar door de mist heen.
 
Tot aan de afslag van de A4 naar de A5 rijdt het echter redelijk door en is de weg heel goed begaanbaar, ondanks het belabberde zicht is de gemiddelde snelheid ergens rond de 90 km per uur en iedereen houdt ruim afstand van elkaar. Op de linkerbaan rijdt er, sporadisch, iemand voorbij die harder 'durft'...
 
Zonder al te veel moeite kan uiteindelijk ik de afslag naar de A5 nemen, vanwege alle rampspoedberichten op de radio neem ik aanzienlijk gas terug om die slingerbocht te nemen, aangezien er geen ander zichtbaar verkeer achter me is, kan dat ook rustig.
 
Als ik na de bochten het rechte stuk oprijdt en weer wat gas bij geef (80/90), doemen er achter me, ineens vier felle lichten op. Een automobilist, met zijn mistlichten aan en zijn verstand uit, komt razendsnel op me afgereden, hij rijdt minstens 120 km p/u maar het zou me niet verbazen als hij nog harder reed.
 
Te kort op me voor het comfortabele wisselt hij van baan om me in te halen... en zoeft voorbij....
 
Zijn achterlichten, zo ongeveer het enige wat ik van de auto nog zie, sturen aan op terug naar de rechterbaan, zo ongeveer tegelijkertijd zie ik de lampen zwabberen alsof deze toch rechtdoor willen. De bestuurder corrigeert of probeert dit, afgaande op de lampen die ik alle kanten op zie gaan.  Vanwege de dichte mist zie ik alleen maar zijn komplamen en achterlichten, een heel absurdistisch gezicht mag ik wel zeggen.
Dan zie ik de achterlichten nog even reflecteren op de 'middenberm' maar de vangrail zelf of wat er dan ook staat zie ik niet eens.
 
Mijn eigen snelheid breng ik ondertussen zo snel als mogelijk terug maar vol op de rem gezien de escapedes van de auto voor me lijkt me niet slim. Deze lijkt recht even te trekken maar de achterkant zwiept nu door de andere kant op. Vervolgens lijkt de auto voor me een soort cirkelbeweging te maken en eindigt in de grasberm aan de rechterzijde van de weg waarna hij tot stilstand komt... contouren en koplampen meer zie ik eigenlijk niet in door de mist, die boven de berm wel dikker lijkt.
 
Ik besluit door te rijden, die idioot zoekt het maar lekker uit. Als hij rond wil racen in de mist is dat zijn ding. Ik besluit 50 km p/u aan te houden voor de rest van de A5. Even verderop kom ik een vrachtauto en ik denk een busje tegen die ongeveer dezelfde snelheid rijden, ik besluit achter ze te blijven.
 
Bijna aan het eind van de A5 word ik wederom ingehaald, misschien wel diezelfde idioot. Onverantwoord hard racen de koplampen naderbij en door de bocht in... over de weg heen, nagenoeg zwevend in de mist, geeft het signaleringsbord 70 aan als adviessnelheid... ik weet zeker dat die Schumachert Wannabee veel harder reed.
 
Op mijn werk aangekomen hoor ik dat de A5 inmiddels is afgesloten voor het verkeer, ongelukken door gladheid... dûh...
 
Geen idee wat dit soort imbecielen bezig houdt en of ze überhaupt wel enig gevoel voor verantwoording hebben of respect voor het leven van anderen, ik denk het niet...
 
Mijn besluit staat vast... als ik dat soort snelwegvuilnis de berm in zie vliegen of erger... dan stop ik alleen maar voor hun slachtoffers als die er zijn... en anders rijd ik door.... waarom zou ik me druk maken over hun welzijn als ze dat zelf ook niet doen?

Reacties

mick op 07-12-2010 10:38
komt nog eens bij dat als je belt ze grof vuil gewoon weg komen halen. Fijn te lezen dat je het er heelhuids vanaf hebt gebracht. Maar ja! anders hadden we het log al helemaal niet kunnen lezen.
gewebkijk op 07-12-2010 11:35
die douche van jou heeft al wat op z'n geweten...
 
tis dattie zo lekker ruim is...
...
Peet op 07-12-2010 14:29
Gelukkig heb jij niks :)
daphnevanstaveren op 07-12-2010 18:13
Daarom wil ik met gladdigheid de weg niet op...
Gelukkig was het in Brabant goed te doen. Niet eens echt mistig en ook niet glad.
Elisabeth op 07-12-2010 18:28
Dat die gasten zichzelf de vernieling in rijden is tot daar aan toe. Maar meestal is dat niet zo hé. Dan rijden ze een moeder met 2 kids dood of zo.
 
Maar gelukkig was je veilig gearriveerd.
 
Ik zie hier in de wijk ook bizarre dingen. Geen richting aangeven bij afslaan. Tja waarom ook, stoer toch. Afremmen op het laatste moment en dan keihard door de bocht gaan. Die anderen moeten uitkijken, hun niet.
 
Volgens mij heb je totaal geen excuus nodig om bij Daphne te slapen ;-))
 
groetjes
Birgit Maaskant op 07-12-2010 18:38
Tot zover blik op de weg!!! ;-) Vanmorgen iets vroeger van huis gegaan, het was hier ook spiegelglad
gedachtenvanmiranda op 07-12-2010 20:13
Als ik dit zo lees ben ik blij dat ik vandaag niet hoefde te rijden, maar zelfs ook niet kon rijden. Want hij staat bij de garage.
Al hadden de kosten die ik nu moet maken me ook gestolen kunnen worden wil ik straks toch wel weer veilig de weg op kunnen..
 
Blij te lezen dat je het er zonder kleerscheuren vanaf hebt gebracht.
Marjan op 07-12-2010 20:22
Wat rij ik dan saai zo in het noorden ... Geen fileleed, geen gekken, die dood willen of zo ... geef mij maar saai ;-)
Birgit Maaskant op 07-12-2010 20:49
@Marjan. Waarom heb ik toch altijd het idee dat jij in een ander noorden woont dan ik? Hier heb je ook gekken die dood willen, die files allá die vind je alleen maar voor de stad, maar gekken die dood willen heb je hier ook....Zal iets Drents zijn denk ik, meeste mensen gaan daar sowieso heen voor hun rust. :-)
Deh Haagh op 08-12-2010 08:20
@Mick; Geloof me ik was ook blij dat het zo afliep *grijns* voor mij dan...
Deh Haagh op 08-12-2010 08:20
@Gewebkijk; Waarin een kleine douche groot kan zijn ;-)
Deh Haagh op 08-12-2010 08:21
@Peet; Ik heb zat maar geen schade inderdaad ;-)
Deh Haagh op 08-12-2010 08:22
@Daphne; Dan reed jij in ieder geval de goede kant op.
Deh Haagh op 08-12-2010 08:23
@Elisabeth; *grijns* Beter eenstevig excuus dan een slape smoes, dat geld ook voor koffie ;-)
 
En inderdaad de meeste aso's in het verkeer vinden dat anderen maar uit moeten kijken.
Deh Haagh op 08-12-2010 08:24
@Birgit; En morgen is er weer ijzel en sneeuw voorspelt... *parka opzoekt*
Deh Haagh op 08-12-2010 08:30
@Miranda; Tsjee staat je Verkadeblikje alweer bij de garage?! Je hebt de laatste tijd wel een beetje pech met je Canta zeg ik. Ik hoop dat je volgend jaar gewoon eens zonder manko's doorkomt.
 
Hmmzz.... nou ze toch bezig zijn aan het beestje... kunnen ze er niet gelijk een paar spikes onderzetten voor je met deze gladheid?
 
Mijn wagentje gaat morgenochtend naar de garage voor het schadeherstel van de aanrijding van vorige week. Ze spuiten dan gelijk mijn dak over, dat schade heeft opgelopen door een reiger met diarree.... *zucht* ofzou het een schijtlijster geweest zijn?
Deh Haagh op 08-12-2010 08:31
@Marjan; In dit geval ben ik het helemaal met je eens, saai is goed!
dikkemick op 08-12-2010 08:31
Hoi Haagh,
Gelukkig reed je zelf wel rustig en die idioten die je dan voorbij willen en gaan...lekker laten gaan!
Zo ook als ik de weg op ga, er zit er altijd wel eentje bij die mijn kofferbak van binnen wil bekijken, terwijl ik al op een zeer bochtige weg in de galdheid en mist 40 km/u rij!
 
Weet je, als ik dan schade heb betalen zij het niet, dus rustig aan en de groeten allemaal snelheidsgekken!
 
Gelukkig had jij dus niets en had je heerlijk gedouched bij Daffie...
 
Groets,
Dikke Mick
Deh Haagh op 08-12-2010 08:32
@Birgit; Drenthe is inderdaad wel heerlijk rustig, dat klopt, de enkele keer dat ik er kom maak ik onderweg ook zelden of nooit iets mee, eigenlijk...
Deh Haagh op 08-12-2010 08:35
Goedemorgen Dikke Mick, wat je gelijk hebt, weet je dat mensen een lift willen is één ding maar omdan gelijk hun auto maar in je kofferbak te willen parkeren... *zucht * ik heb een Kia geen DAF-truck...
 
Mijn douche is helemaal opgeknapt, geen afbladerende verf meer aan het plafond geen houtwerk meer met schurft en een deur die weer gewoon sluit zonder geweld, heerlijk!
Birgit Maaskant op 08-12-2010 10:12
Ik kom er ook voor mijn rust. ;-)
Deh Haagh op 08-12-2010 10:33
En rust wordt ook wel eens ondergewaardeerd, ik weet het zeker.
gedachtenvanmiranda op 08-12-2010 12:18
@haagh: dit huidige probleem schijnt iets te zijn wat "gewone"auto's ook kunnen oplopen door de vorst. Alleeen had het me best gespaard mogen blijven want het zijn dure onderdelen. Maar ja voor dat geld heb ik nog geen nieuwe.
Doodat de garage het onderdeel niet meer op voorraad had ben ik mijn verkadeblik nog een paar dagen kwijt. Maar gezien de voorspellingen van morgen weet ik niet of ik daar wel rouwig om moet zijn.
Al kost de taxi die ik neem naar mijn werk ook wel geld. Ik wil toch op tijd op mijn werk komen.
Ik weet nog niet wanneer mijn auto terug komt. Kan donderdagmiddag zijn maar ook zaterdag met alles er tussen als mogelijkheden.
Dus ben ik alternatieven gaan zoeken, vandaag en morgen geregeld vrijdag kijk ik morgen naar indien nodig.
 
Deh Haagh op 08-12-2010 14:47
Ik zou die taxikosten mooi indienen bij de baas... Lijkt me wel het minste wat deze kan doen voor je.
gedachtenvanmiranda op 08-12-2010 18:26
@haagh dat ga ik ook wel proberen maar het bedrijf verkeerd in erg zwaar weer.....
 
 
Deh Haagh op 10-12-2010 08:10
@Miranda; Maar daar mag jij de dupe niet van worden...
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl