Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
PVV'ers zijn stug...
Ik twitterde wat reacties los met:
 
@ Een discussie aangaan met een PVV'er is even zinloos als masturberen met glaswol, pijnlijke wrijving zonder climax...
 
Een PVV-stemster voelde zich aangesproken op mijn verdere meningen over de gemiddelde PVV-stemmer.
  • Gebrek aan IQ
  • Gebrek aan EQ
  • Stug
  • Kortzichtig
  • Etc.
Toen ik haar uitnodigde voor een verdere discussie op mijn blog, nam ze de handschoen aan...
 
@_Martyy_ Here U go!

Reacties

Adjuh op 27-02-2011 23:24
Glaswol heeft aan de ene kant toch zo'n papieren laagje zitten toch ? Je hebt 'm dus verkeerd opgerold, knuppel.
 
(Heb ik ook van horen zeggen , hoor !!! )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Marjan op 27-02-2011 23:34
Ik ben idd benieuwd ...
Birgit Maaskant op 27-02-2011 23:37
De PVV is tegen de tram in Groningen en tegen meer spoorwegen, dus is het heel makkelijk, de PVV moet weg! Samen met Charly Aptroot als het even kan.
@_Martyy_ op 28-02-2011 13:31
Onlangs voegde ik mij in een discussie tussen journalist Peter Breedveld ende columnist deh haagh op twitter.
Deh haagh beweerde het volgende: “De discussie aangaan met een PVV stemmer even zinloos is als masturberen met glaswol, pijnlijke wrijving zonder climax.”

Volgens hem zijn mensen die stemmen op de PVV stug, kortzichtig en hebben ze een gebrek aan IQ en EQ. Is dit daadwerkelijk het geval of gaat het hier om slechts de kleine groep die op de voorgrond treedt?

Ik kan mij een goed voorbeeld herinneren als het gaat om de kwade die het voor de goede verpesten. Er bestaat al geruime tijd een discussie over moslims en Somaliërs in Nederland. Zij zouden lui zijn, niet willen werken, de taal niet willen leren en de jongeren zouden ronduit asociaal zijn. Dit is echter de sociale laag die op de voorgrond treedt. De hardwerkende, studerende en begaafde mensen houden zich vaak liever op de achtergrond. Ze schamen zich voor ‘hun’ volk. Toch worden hier alle personen uit deze bevolkingsgroep over één kam gescheerd, zoals de columnist in zijn uitspraak ook deed over de mensen die stemmen op de PVV.Een groot deel van de stemmers bestaat inderdaad uit mensen met een uitkering, ouderen, werklozen en zelfs moslims. De laatst genoemde groep valt niet te verwarren met de bovengenoemde overlastbezorgers, maar hardwerkende mensen die de Nederlandse taal goed beheersen en het op meerdere punten eens zijn met de standpunten van meneer Wilders.

Maar er zijn ook oudere, hardwerkende of studerende mensen die een stem hebben uitgebracht op deze partij. Veel mensen willen niet op de voorgrond treden met hun stemkeuze omdat dit door een groot deel van de bevolking niet wordt geaccepteerd.

Wat zullen dan de beweegredenen zijn voor de laatste groep mensen om wel te stemmen, maar dit niet te openbaren? Als voorbeeld neem ik de standpunten die de PVV tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Almere heeft gegeven. Een van de standpunten omtrent meer veiligheid op straat luidt “15% minder ambtenaren op het stadhuis en die salarissen besteden aan meer veiligheid.” Het spreekt voor zich dat dit een populair standpunt is, gezien een ruim deel van de Almeerse bevolking zich niet veilig voelt op straat. Mede door vandalisme, beroving, geweld en de overvallengolf die afgelopen jaar plaats heeft gevonden. De PVV stelt dat politiebureaus 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend moeten zijn en dat er meer cameratoezicht en zichtbaar toezicht op straat moet komen. Is het niet zo, dat wanneer een inwoner zich in de huidige situatie onveilig voelt, met bovengenoemde punten al een voorkeur voor de PVV ontwikkelt?

Op het vlak gemeentelijke lasten, bureaucratie en stadsontwikkeling stelt de PVV het volgende: “Halveren parkeer belasting, opheffen van onzinnige subsidies, inwoners van Almere voorrang verlenen bij huurwoningen in Almere en het uitgeven van gratis parkeervergunningen bij eigen woning.” Het parkeren wordt steeds duurder in de stad, boetes worden hoger en men moet betalen om de auto voor de deur te parkeren. Het spreekt voor zich dat inwoners die hiermee in aanraking komen het hier mee eens zijn. Ook dit zorgt voor een mogelijke voorkeur voor de PVV.

Op het vlak onderwijs, jeugd en sport scoort de PVV vermoedelijk hoge punten. De partij vindt dat de kwaliteit en veiligheid van scholen verbeterd moet worden, de lesuitval moet worden teruggedrongen, spijbelen moet strenger worden aangepakt en er moet meer variatie in opleidingen en capaciteiten van de hbo-opleidingen komen. Hiermee heeft de partij een groot deel van de hbo-studenten achter zich, tezamen met de ouders van schoolgaande kinderen.

De bewering van Deh Haagh trek ik hierbij in twijfel. De sociale laag van de bevolking die wel een hoog IQ en EQ bezit en op de PVV stemt, laat zich nauwelijks zien. Een grote bedreiging van mensen die niet stemmen op de PVV (lees: overlastbezorgers zoals genoemd in de tweede alina) zorgt ervoor dat deze mensen zich grotendeels angstvallig op de achtergrond houden.

Dan is nu het verdere woord aan Deh Haagh zelf.
dikkemick op 28-02-2011 13:53
Nou wil ik me absoluut niet in deze discussie mengen hoor, maar...............
Is het niet eenvoudiger om als er allochtonen criminalteit begaan, om ze dan uit te zetten?
enals autochtonen dat doen ze gelijk in de jail te zetten voor een aanzienlijk lange tijd en niet voor 24 uur met tc etc.
 
Dan hou je de goede allochtonen in dit land en de "rotte appels"eruit!
 
is het dan zo moeilijk...?
 
maar.....ik wil me absoluut niet in deze discussie mengen hoor, want..........dit is gewoon mijn mening waar je het absoluut niet mee eens hoeft te zijn, maar het mag wel!
Birgit Maaskant op 28-02-2011 14:43
Heb ook iets tegen Moslims die het verpesten voor andere moslims door zich te misdragen jegens vrouwen, homo's en Joden, maar ik merk al te vaak dat PVV'ers die zo'n hekel hebben aan die moslims ook niet vies zijn van het beledigen van homo's en Joden. En daar zegt Wilders weer voor op te willen komen. Verder snap ik zijn klapvee ook niet, meeste mensen zijn gewone Nederlanders en nou net de mensen die de klappen gaan opvangen van het kabinet dat hij gedoogd...
Deh Haagh op 28-02-2011 21:20
@Adjuh; Euh... alleen commentaar van ervaringsdeskundigen graag *grijns*
Deh Haagh op 28-02-2011 21:21
@Birgit; Neem de fiets :-) en wat je zegt...
Deh Haagh op 28-02-2011 21:23
@Dikkemick; De allochtonen waar je naar verwijst zijn vaak geen allochtoon meer maar 2e of 3e generatie jeugd met een allochtone oorsprong. Deze personen wegens wangedrag uitzetten is gelijk aan het kweken van exportcriminelen en ik betwijfel of daar een afzet markt voor is.
 
Deze 'allochtonen' zijn net zo Nederlandsch als Piet Jansen van om de hoek.
 
Dus zo makkelijk is het dan weer niet.
Deh Haagh op 28-02-2011 22:21
@_Martyy_ Ik lees je relaas en het klinkt heel plausibel, met diezelfde punten scoren ook de andere partijen een deel van diezelfde doelgroepen.
 
Toch gaat je beredenering opdiverse punten mank.
 
Waarom stemmen op een partij waar je eigenlijk niet mee geassocieerd wil worden? Zeker niet als diezelfde punten door minstens 2 andere, minder radicale partijen gesteund worden? De PVV is in veel van die programmapunten bezwaarlijk uniek te noemen.
 
Waarom stemmen op een partij waarvan je uit de voorgeschiedenis weet dat veel kopstukken een besmet verleden hebben?
 
Hoe kan je als intelligent mens, tolereren dat de partij waarop jij gestemd hebt, een democratische handeling, geen inspraak duldt binnen die partij? Geert Wilders stelt zich op als alleen heerser.
 
Hoe meer ik luister naar Wilders, hoe meer ik denk... als Wilders een boek zou schrijven ipv een filmscript, zou het mijn strijd heten...
 
Bijkomend punt is ook dat zijn vertegenwoordigers in de kamer, de gemeenteraad etc... allen blijk geven van weinig retorieke kracht, zwak onderbouwde motivaties en weinig echte weerbaarheid en kennis.
 
Er is er maar één die boven het maaiveld uitsteekt en dat is Hero B. en zijn reputatie is bepaalt niet brandschoon te noemen wat ook een bijsmaak oplevert omtrent zijn motieven.
 
Neen, als intellectueel zou ik mijn vingers niet aan zo'n partij willen branden... nog niet voor alle veiligheid en gratis parkeerplaatsjes in mijn wijk.
 
De joden van de één zijn de moslims van de ander, de man is gefixeerd...
 
Als je als weldenkend en intelligent mens stemt op iemand die door zijn uitspraken en zijn fixaties, onze welvaart en economie in gevaar brengt alleen vanwege gratis parkeren en beter onderwijs of meer veiligheid op straat.... dan denk ik dat je hier en daar toch wat inzicht mist.
 
Wilders is in mijn ogen een doorgeslagen Pim Fortuyn en meer niet... hij roept veel, schopt hardtegen heilige huisjes maar faalt eigenlijk als het aankomt op werkbare oplossingen.
 
Iemand met enig inzicht ziet dat, hoort dat en zal niet stemmen op een stemmingmaker...
 
Als Wilders premier wordt hebben we pas echt een probleem, waarbij ik me afvraag of de link die vele cartoonisten leggen met Hitler wel zo ver gezocht is, triest maar evenzogoed....
Adjuh op 28-02-2011 22:28
Ik denk dat als het op masturberen aankomt @DehHaagh ,dat ik toch best wel mag zeggen dat ik behoorlijk ervaren ben. Daar kan jij denk ik nog wel een puntje aan zuigen. Daar ging dit topic toch over ? Of heb ik een afslag gemist ? ;-)
Deh Haagh op 28-02-2011 22:34
@Adjuh, Ik zuig nergens puntjes aan, tenzij het vastzit aan mijn lief... en euh... ik zou zeggen een afslag of 4à 5... *gniffel*
Birgit Maaskant op 28-02-2011 22:48
Pim Fortuyn zou je zo missen als je Wilders hoort bléhren, die trapte ook maar daarna zei hij altijd dat de soep nooit zo heet wordt gegeten als hij wordt opgediend(Pim zei ook, 'een goede huisvrouw kan niet dweilen met de kraan open, laten we eerst een paar jaar de grenzen sluiten en dan eerst eens met de mensen die hier al zijn aan de slag gaan'.), m.a.w. "ik zeg wel eens kutdingen maar dat heeft meer met mijn bi-polaire persoonlijkheid en mijn intellectuele eenzaamheid te maken dan met islamhaat" ergens begreep ik Pim op dat punt wel,altijd uitdagen, altijd triggeren. Pim was oprecht bezorgd over het homofobe karakter van de Islam, bij Geert Wilders heb ik toch gewoon altijd het idee dat hij na de dood van Pim het Islamofobe stokpaardje overgenomen heeft om de leiding binnen de VVD te pakken te krijgen en premier te worden, toen dat eerste niet binnen handbereik lag(Wilders stapte eruit omdat hij het niet met het Turkije standpunt van VVD eens was)besloot hij de PVV maar op te richten, Wilders doel is in eerste instantie niet de Islam uitroeien, maar premier worden te beginnen met regeringsdeelname of gedogen, de eis dat de pensioenleeftijd niet verhoogd werd eraan geven ging mij al te makkelijk. En dan de parallel met Hitler en de Joden.... Hitler zijn grootste zorg was ook Führer worden en wraak te nemen op de geallieerden,met name Frankrijk en het heroveren van Duitse gebieden in Oost-Europa en het aansluiten van Duitstalige landen(Incluis Nederland en Vlaanderen, volgens Göring was Nederlands een Duits dialect( wat het ook is)De helft van de Nederlanders zouden Oostland moeten gaan be wonen.Joden bashen was bijzaak, Joden waren zijn zondebok( hetzij onschuldig) Moslims zijn die van Wilders( en daar is een minderheid wel schuldig), er kwam uiteindelijk toch druk op hem te staan om het 'Jodenvraagstuk' op te lossen en toen besloot hij ze maar te vergassen.....
Deh Haagh op 28-02-2011 22:53
@Birgit Maaskant: *grijns* I qoute me:
"Als Wilders premier wordt hebben we pas echt een probleem, waarbij ik me afvraag of de link die vele cartoonisten leggen met Hitler wel zo ver gezocht is, triest maar evenzogoed...."
Birgit Maaskant op 28-02-2011 22:59
Daar ben ik maar even gestopt, maar je begrijpt dus wat ik bedoel, er hoeft maar een gek tussen te zitten die eisen gaat stellen en genocide is een feit.
Deh Haagh op 28-02-2011 23:07
@Birgit; Kijk naar de acties en reacties van Wilders... he does fit the profile.... now doesn't he?
Birgit Maaskant op 28-02-2011 23:11
Dat zei ik ook al, het gemak waarmee hij sociaal-economische standpunten eraan geeft om maar mee te mogen doen moet al genoeg zeggen.
Adjuh op 01-03-2011 00:42
Je mag echt alles van me weten , behalve mijn pincode.Excuses voor het ongemak dat ik mijnerzijds veroorzaakt heb door Uw Topic geheel verkeerd te hebben geïnterpreteerd . ;-(
 
 
 
Deh Haagh op 01-03-2011 08:45
@Adjuh; *grijns* dude... relax ontspan... neem nog een bakkie en een kano en geef je mening over de PVV...
 
Gezien de Twitter die deze discussie ontlokte is de door jouw gekozen afslag nou ook weer niet zo verkeerd ;-)
Adjuh op 02-03-2011 01:11
Weet je het zeker, ik mijn mening over de PVV geven ? Ik dacht dat ik dat al had aangegeven en gedaan in mijn vorige berichten...
 
The PVV Rucks.
 
Dat bakkie en die kano hebben mijn inzicht niet echt doen veranderen...
 
 
 
Deh Haagh op 02-03-2011 08:09
@Adjuh; *gniffel* Dat ben ik met je eens maar ik zou dat graag onderbouwt zien, net zoals ik van @_Martyy_ wil horen waarom ze het met mijn stelling over de PVV-stemmers niet eens is.
op 03-03-2011 12:39
@Deh_Haagh

Een ietwat late reactie omdat ik druk bezig ben met voorbereidingen voor mijn examens die voor de deur staan, maar hier isze dan:

Quote @Deh_Haagh: "Waarom stemmen op een partij waar je eigenlijk niet mee geassocieerd wil worden? Zeker niet als diezelfde punten door minstens 2 andere, minder radicale partijen gesteund worden? De PVV is in veel van die programmapunten bezwaarlijk uniek te noemen."

Ik heb nergens aangegeven dat men stemt op een partij waar hij niet mee geassocieerd wil worden. Ik heb echter wel aangegeven dat men niet openlijk uit durft te komen voor zijn keuze voor de PVV door bedreigingen dan wel mogelijke bedreigingen door een aantal benadeelde groeperingen door de partij.

Is dit niet het slag mensen waar de PVV tegen op wil treden? Ik kan uit persoonlijke ervaring spreken dat het niet prettig is wanneer bepaalde mensen weten dat je stem naar de PVV uitgaat. Er zijn verschillende reacties waarneembaar waaronder positieve en uitermate negatieve reacties met soms zelfs bedreigingen tot gevolg.

In dat geval kan ik mij indenken dat je niet te koop loopt met jouw keuze. In dit land hebben wij recht op een vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en mogen wij niet discrimineren. Op sommige punten gaat de PVV inderdaad te ver, maar op weer andere punten heeft ze gelijk. De overlastbezorgers en andere radicale extremistische geloofsbetuigers mogen best indimmen wat mij betreft.

Quote @Deh_Haagh: "Waarom stemmen op een partij waarvan je uit de voorgeschiedenis weet dat veel kopstukken een besmet verleden hebben?"

Het is mogelijk dat ik er naast zit, maar ik meen mij te herinneren dat de informatie over het verleden van bepaalde partijleden van de PVV nog niet bekend was tijdens de gemeenteraads- en de Tweede Kamer verkiezingen. Met dit inzicht in de achterliggende gedachten gaat je redenering mank. Deze informatie enkele dagen/weken later aan het licht gekomen toen de verkiezingen reeds voorbij waren.

Quote @Deh_Haagh: "Hoe kan je als intelligent mens, tolereren dat de partij waarop jij gestemd hebt, een democratische handeling, geen inspraak duldt binnen die partij? Geert Wilders stelt zich op als alleen heerser."
 
Het is inderdaad zo dat de heer Wilders weinig inspraak duldt binnen de partij, in tegenstelling tot de andere partijen. Maar is het niet zo, dat wanneer er een nieuw wetsvoorstel ingediend wordt, de partijleden in de Kamer hun stem dienen uit te brengen? In deze situatie hebben zij wel degelijk inspraak binnen de partij. De heer Wilders zet de structuur van de partij uit, maar betreft dit ook de agendapunten? Heb jij zelf een kijkje achter de schermen mogen nemen, waardoor jij deze mening als feit kunt betitelen? Wie zegt dat de partijleden tijdens de vergaderingen geen inbreng hebben, wie zegt dat de heer Wilders zich profileert als alleenheerser en dat ook daadwerkelijk is? Ik ben er van overtuigd dat de partijleden tijdens de vergadering ieder hun inbreng hebben en dat de heer Wilders dit vervolgens naar buiten brengt als zijnde zijn agenda punten. Het is immers zijn partij.

Quote @Deh_Haagh: "Hoe meer ik luister naar Wilders, hoe meer ik denk... als Wilders een boek zou schrijven ipv een filmscript, zou het mijn strijd heten..."
 
Quote @Deh_Haagh:" Als Wilders premier wordt hebben we pas echt een probleem, waarbij ik me afvraag of de link die vele cartoonisten leggen met Hitler wel zo ver gezocht is, triest maar evenzogoed...."
Wanneer je de heer Wilders gaat vergelijken met dictator Hitler Quote ik de heer Moskovitch in het jongerendebat tegenover een studente rechten die datzelfde deed: "Dan kun je beter geschiedenis gaan studeren in plaats van rechten."

We leven in het hier en nu. Mocht het zo zijn dat de heer Wilders dezelfde stappen zou ondernemen als de beruchte dictator en premier wordt, heeft hij ten alle tijden te maken met het democratisch beleid van Nederland. Hij zal niets door kunnen voeren zonder steun van de rest van het kabinet. We zijn en blijven een sociaal-democratische samenleving en een gek met geblondeerd haar zal dit niet zomaar kunnen veranderen.

Quote @Deh_Haagh: "Bijkomend punt is ook dat zijn vertegenwoordigers in de kamer, de gemeenteraad etc... allen blijk geven van weinig retorieke kracht, zwak onderbouwde motivaties en weinig echte weerbaarheid en kennis."
 
Hier spreek je je zelf tegen. Als partijleden c.q. vertegenwoordigers in de kamer geen inspraak hebben binnen de partij, waarom zouden ze dan in het bezit moeten zijn van retorieke kracht, kennis en het vermogen om te debatteren?

Quote @Deh Haagh: "Neen, als intellectueel zou ik mijn vingers niet aan zo'n partij willen branden... nog niet voor alle veiligheid en gratis parkeerplaatsjes in mijn wijk.
 
De joden van de één zijn de moslims van de ander, de man is gefixeerd..."

Dit is jouw eigen mening, dat is je goed recht. Maar zijn daarme alle PVV stemmers per definitie stug,kortzichtig endom?

Ik citeer: "Veel kennis en een hoge intelligentie is niet per definitie de basis voor goede sociale vaardigheden. Intelligentietesten meten vooral doelgericht handelen, rationeel denken en effectief omgaan met omgeving c.q. met nieuwe situaties. ...... Veel kennis en een hoge intelligentie is niet per definitie de basis voor goede sociale vaardigheden. Intelligentietesten meten vooral doelgericht handelen, rationeel denken en effectief omgaan met omgeving c.q. met nieuwe situaties. ... " (#1)

Je kunt een hoog IQ evenals een hoog EQ hebben, maar dan nog gaat het er om hoe je hier mee om gaat. Het is dus goed mogelijk dat een groot deel van de stemmers beschikt over een hoog IQ of EQ maar hiervan weinig gebruik maakt. Deze mensen zijn, zoals jij veronderstelt, vergelijkbaar met mensen zónder IQ of EQ.

Quote @Deh_Haagh: "Als je als weldenkend en intelligent mens stemt op iemand die door zijn uitspraken en zijn fixaties, onze welvaart en economie in gevaar brengt alleen vanwege gratis parkeren en beter onderwijs of meer veiligheid op straat.... dan denk ik dat je hier en daar toch wat inzicht mist."
 
Ik denk dat ik hier enige informatie of zoals jij stelt inzicht mis. Zijn er aantoonbare bewijzen dat hij de samenleving in gevaar brengt? Zijn er aantoonbare bewijzen dat hij de welvaart en economie in gevaar brengt? In mijn opinie creëert hij juist werkgelegenheid, beter onderwijs en veiligheid. Is dat een gevaar voor onze samenleving?
Deh Haagh op 03-03-2011 12:59
@_Martyy_ Goed verwoord, zodra ik even tijd heb, kom ik met repliek ;-)
Adjuh op 04-03-2011 01:50
Off Topic :
 
 
Onderbouwt zien ? Dan zul je eerst je eerdere belofte in moeten dienen, die van dat kwartiertje tijd dat je zou nemen voor mijn tip...
 
 
Heb je volgens mij nooit gedaan, of laat ik 't zo zeggen, ik heb er nooit wat over weer gehoord,althans. Alles op zijn beurt wil ik er maar mee zeggen. En ik blijf er nog steeds bij : A picture tells more then a 1000 words.(In woorden en onderbouwen ben ik echter helaas voor U niet zo goed )
 
On Topic :
 
Latersss
Deh Haagh op 06-03-2011 10:15
@Adjuh; Dat rockte heerlijk de tent uit maar ik kon de man helaas moeilijk verstaan. Wie is dat? Ik ken die hele figuur niet? Dat is automuziek als in rijden zonder in te kakken, heerlijk!
Deh Haagh op 06-03-2011 12:33
@_Martyy_ In mijn ogen is stemmen op een partij waar je niet openlijk voor uit durft te komen gelijk aan stemmen op een partij waarmee je niet openlijk geassocieerd wilt worden.
 
De bedreigingen die sommige PVV-stemmers naar hun adres krijgen zijn niet anders dan de bedreigingen die door PVV-stemmers geuit worden naar hen die openlijk hun ongenoegen uiten over de PVV. Kijk naar Frontaalnaakt.
Waarbij ik uit ervaring kan vertellen dat de eerste bedreiging dan wel vorm van agressie toch vaak uit PVV hoek valt. Lees maar eens reacties bij artikelen in de AD/De Telegraaf/Nujij etc.
 
Het slag mensen waar de PVV tegen op wil treden is wel grotendeels ook het slag mensen dat op hen stemt. Bron? Trek google maar open ga op zoek naar uitslagen van diverse onafhankelijke bureaus.
 
Je haalt rechten over de vrijheden van godsdienst en meningsuiting aan in Nederland, een zeer groot goed. Vrijheden waarbij er een verschil dient te worden gewaardborgt tussen het beleven ervan en het gebruik ervan maar
anderzijds het misbruiken ervan door jouw geloof/levensovertuiging dan wel mening op te dringen aan een ander.
 
Geert Wilders heeft zijn focus geheel gericht op de Islam en haar beleiders en sGeert ze allemaal over één kam, er is werkelijk geen enkele ruimte voor onderscheid. Dit terwijl de Islam niet de enige absolute godsdienst is.
De moslim belt bij mij niet aan om me te bekeren (getuigen van Jehova) en wat ze wel doen? Bidden naar Mekka met geschater van de toren vs De klokken laten beieren van de Christenen. Christen en Mohamedaan hekelen beiden de homoseksuelen. Christenen en Mohamedanen veroordelen je tot de hel omdat je niet in hun
enige ware god gelooft.
Uit naam van God en Allah worden de meest
gruwelijke daden begaan, ik zie geen verschil, alleen maar een verschil in focus en publiciteit die eraan gegeven wordt.
Waar de Mohamedaan zijn afkeur uitspreekt om bloot in de kunst verlogent de Christen zich (het CDA-spotje met de blote dij). Preutsheid is van alle godsdiensten.
 
Het excuus wat je aanvoert voor het slechte of gebrek aan antecedenten onderzoek ten tijde van de verkiezingen vind ik mager tot slecht. Als je zo
slecht voorbereid bent op de verkiezingen doe dan niet mee. Zijn partij heeft nu behoorlijk wat imago-schade opgelopen die niet nodig had geweest. Waarschijnlijk had de PVV dan ook beter gescoord bij de verkiezingen van de provenciale staten.
 
Even over inspraak van de 'leden'. De PVV heeft
geen leden, je kan wel op de partij stemmen, je mag de kas spekken maar lid worden van de partij kan je niet. Er is dus geen inspraak op het partij programma. Je gaat ermee akkoord of niet en uiteindelijk beslist dhr. Wilders. Dat de heer Wilders zich profileert als alleenheerser uit zich al in de machtstrijdt tussen hem en meneer Hero Brinkman. Waarbij de heer Wilders eenvoudig weg een veto uitspreekt.
 
Waarom ik de vergelijking trek naar Hitler? Omdat ook deze zijn focus had op één bepaalde bevolkingsgroep en onder het mom van allerlei populistische standpunten op een gegeven moment aan de top kwam. Vandaar heeft hij beetje bij beetje zijn invloed laten gelden en werd uiteindelijk alleenheerscher, althans zo goed als. De taktieken van Wilders hebben hier angstig veel weg.
 
Vergeet niet, ook Duitsland was toen een democratie met de nadruk op was.
 
Nu quote ik jou even waar je mij quote:
Quote @Deh_Haagh: "Bijkomend punt is ook dat zijn vertegenwoordigers in de kamer, de gemeenteraad etc... allen blijk geven van weinig retorieke kracht, zwak onderbouwde motivaties en weinig echte weerbaarheid en kennis."

Hier spreek je je zelf tegen. Als partijleden c.q. vertegenwoordigers in de kamer geen inspraak hebben binnen de partij, waarom zouden ze dan in het bezit moeten zijn van retorieke kracht, kennis en het vermogen om te debatteren?
 
Mijn antwoord: Zij hoeven dat niet te bezitten als ze de maar weten wat en wanneer ze moeten zeggen van Geert en zijn spindocters. De bewijzen dat de PVV een gevaar is voor de samenleving zijn niet zo moeilijk aan te tonen.
 
Geert Wilders loopt na zijn uitspraken niet voor niets permenent met een bataljon aan beveiligers, hij blijft namelijk provoceren. Terwijl er ook genoeg andere manieren zijn om duidelijk te maken dat er aspecten zijn aan een godsdients waar je het niet mee eens bent. Je hoeft als middel niet erger te zijn dan de kwaal.
 
Hoe zie jij je voor je dat de PVV zorgt voor een veiliger samenleving? Meer en effiënter blauw op straat kost geld. Beter onderwijs kost geld, werkgelegenheid creeëren en onderhouden kost geld en tegelijkertijd de belastingen omlaag?
 
Dat is vergelijkbaar met de vraag, wat is het verschil tussen Sinterklaas en een tevreden burger? Sinterklaas bestaat.
Birgit Maaskant op 06-03-2011 13:06
"Vergeet niet, ook Duitsland was toen een democratie met de nadruk op was." De Weimar-republiek was in die tijd een democratie in disstress, hoewel de oorzaak anders was. De manier waarop Duitsland uit de eerste wereldoorlog gekomen was en de nasleep ervan. Nederland is ook al bijna tien jaar een democratie in disstress. sinds de Fortuyn-revolte is ipv beter alleen maar minder geworden.
Birgit Maaskant op 06-03-2011 13:17
De VVD wil dat ook een veiliger samenleving maar wel bezuinigen op Politie..... De VVD wilde meer wel, Koopzondag uitbreiden en dan zo graag in een kabinet met een noodlijdend CDA stappen dat ze zelfs bereid zijn om die Koopzondagen aan banden te leggen, net als afspraken over abortus en euthenasie die al in eerdere kabinetten bereikt waren. Ze hadden een gouden kans voor die koopzondag, voor abortus en andere vrijheden, maar die kans hebben ze verspeeld door hun ziel aan de duivel te verkopen, namelijk PVV en CDA en wellicht SGP, waarvan Premier Rutte en Joshua Livenstro nu zeggen dat het een leuke partij is, met leuke mensen!
Deh Haagh op 06-03-2011 19:48
@Birgit; Tsja.... ik kan van de PVV vinden wat ik wil maar zulke draaikonten als het VVD zijn het dan weer niet... en het CDA.... staat CDA niet voor Christelijk Dementerend en Achtergebleven? Dan de SGP dat is wel zo'n ontzettende achterhaalde bedoening... ik bedoel Stichtelijk Grijze Pakken was het niet?
Birgit Maaskant op 06-03-2011 20:42
De VVD, het CDA, dat zit hem in de Volspartij en het Appél
Deh Haagh op 06-03-2011 20:48
En dan nog allebei Democratisch willen zijn.... hopeloos...
Birgit Maaskant op 06-03-2011 20:58
Ik vind dat geloof sowieso niet in politiek thuis hoort.
Deh Haagh op 06-03-2011 21:19
Geloof hoort niet alleen niet in de politiek, het hoort ook niet in een regering.
Birgit Maaskant op 06-03-2011 21:35
Als het niet in de politiek voorkomt zit het zeker niet in het parlement of in de regering. kerk en staat dienen gescheiden te blijven en het liefst leggen we die lat zo hoog mogelijk. Ik vraag me trouwens af of die SGP wel zo legitiem is....
Adjuh op 07-03-2011 23:39
Off Topic Modus Aan :
 
 
Off Topic Modus Uit
 
;-)
 
Deh Haagh op 08-03-2011 00:01
*ROFL*
_Martyy_ op 15-04-2011 15:02
@Deh_Haagh Na enige tijd dan weer mijn reactie. Druk geweest met schoolexamens, herkansingen etc. etc.

Onlangs hebben wij hierover via twitter kort gesproken en heb ik je mede gedeeld dat je op een groot aantal punten gelijk hebt, en dat de partij in mijn ogen zo langzaam maar zeker door begint te draaien. Beloftes niet nakomen etc. Want ik heb hier in mijn stad weinig tot geen veranderingen opgemerkt, die wel beloofd werden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

De heer Wilders maakt in mijn ogen enerzijds gebruik van het recht van meningsuiting, anderszijds, zoals jij aangeeft, misbruik hiervan. Het begint inderdaad te lijken op haatzaaien en het opdringen van zijn persoonlijke mening/overtuiging aan de bevolking.

Je haalt aan dat het slag mensen wat op de PVV stemt ook het slag is wat op de PVV heeft gestemd. Daar heb je zeer zeker gelijk in, hierin betwijfel ik echter ook je punt wat betreft dat PVV-stemmers een gebrek hebben aan IQ en EQ en stug, kortzichtig en dom zijn. Deze mensen hebben, (en dit zijn gissingen) waarschijnlijk gestemd op de punten omtrent veiligheid en onderwijs. Hierin is de partij, zeker in mijn ogen, overtuigender geweest dan de andere partijen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast zijn deze mensen vaak goed opgeleid, beheersen zij de Nederlandse taal voldoende tot goed en zijn het harde werkers voor zover het banenaanbod dit toelaat. Daarnaast zijn er inderdaad de mensen die in Nederland zijn gekomen om te profiteren van onze verzorgingsstaat, zich niet aan willen passen, geen kennis willen nemen van de taal noch de cultuur en veelal voor overlast/irritatie zorgen. Waarom deze mensen op de PVV stemmen, is voor mij een raadsel. Zou het zijn omdat ze nergens iets van begrijpen?

De gelijkenis tussen de verschillende Godsdiensten is op zijn plaats. Het is misschien is het vanwege het, zoals Frontaalnaakt mij pasgeleden zei, verstikkende conformisme en conservatisme van Nederland. Het behouden van oude gewoontes en niet tot nauwelijks openstaan voor vernieuwing. In dit geval is enige afkeer tegen een buitenstaande Godsdienst aannemelijk doch vreemd in een land dat multicultureel en democratisch claimt te zijn.

Op het punt waar jejouw vergelijking van Hitler aanhaalt en uitlegt heb je zeer zeker een punt. Maar verwacht je dat de heer Wilders daadwerkelijk zo ver zal gaan als Hitler en een wereldoorlog uit zal lokken?

Het is nooit mijn mening geweest dat je als middel erger moet zijn dan de kwaal. Ik vind het echter wel nodig, dat een kwaal met de juiste middelen bestreden wordt. Meer blauw op straat is misschien niet de juiste zet op lange termijn, maar het is een begin. Is het niet zo dat onderwijs een belangrijke taak heeft in de opvoeding van onze jeugd? Beter onderwijs kan er voor zorgen dathet aantal jongerendie op dit moment de 'verkeerde kant op loopt' in de toekomst terug gedrongen kan worden. Het klinkt misschien wat idealistisch maar in mijn ogen zorgt een goede basis voor een goed eindresultaat en is het onderwijs een belangrijk onderdeel in deze basis.

Wat is het verschil tussen Sinterklaas en een tevreden burger? Sinterklaas houdt de kinderen zoet en stelt ze teleur wanneer blijkt dat hij eigenlijk niet bestaat.

Jouw politieke en historische kennis rijkt verder dan die van mij. Dit is een aantal keer gebleken en ik geef me hierbij min of meer gewonnen :).

Deze discussie is een goed leerpunt wat betreft mijn beredeneringen maar ook mijn politiek inzicht. Bedankt .
Birgit Maaskant op 15-04-2011 21:08
"Op het punt waar je jouw vergelijking van Hitler aanhaalt en uitlegt heb je zeer zeker een punt. Maar verwacht je dat de heer Wilders daadwerkelijk zo ver zal gaan als Hitler en een wereldoorlog uit zal lokken?" Het gaat er niet over of Wilders een oorlog uitlokt, het gaat erom dat hij een bevolkingsgroep als zondebok gebruikt om macht te verwerven, dat is de vergelijking met Hitler en we weten allemaal welk een ellende daarvan gekomen is.
Deh Haagh op 09-05-2011 11:21
@_Marty_ Ook voor mij was het leuk om de discussie aan te gaan ;-)
Je antwoorden zijn geod onderbouwd en zeker niet ontdaan van logisch denken! Mijn dank voor dit robbertje heen en weer reageren.
Deh Haagh op 09-05-2011 11:21
@Birgit; Volgens mij waren wij het al eens ;-)
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl