Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Gebruiker vs Nerd
Ik ben it'er in het onderwijs meer specifiek, systeembeheerder. Een soort van all-round digitale concierge waarvan men aanneemt dat hij niet alleen alles weet maar ook alles op kan lossen. Voor het gemak is het ook altijd mijn schuld als er niets werkt.
 
Niet gehinderd door enige kennis van hun digitaal gereedschap mompert de gemiddelde docent er stevig op los met goed onderbouwde meldingen en vooral bijval van de collega's die blijkbaar allemaal snappen waar het over gaat.
  • Niets doet het!
  • Toen ik dat ene wou doen, deed hij 't niet!
  • Thuis kan ik 't wel en hier niet!
  • Dat K... ding doet het niet!
De aanval wordt onmiddelijk ingezet als ik vragen stel als:
  • Niets doet het? Gaat de pc wel aan dan?
  • Wat wou je doen dan?
  • Wat kan je thuis wel dat je hier niet kan dan?
  • Dus de pc gaat niet aan?
Dat iedere krijtkouwende, whitebord bekladdende volidioot een computer in zijn lokaal geprakt krijgt is één ding maar geef ze dan in godsnaam ook een verplichte cursus basisvaardigheden om er mee om te gaan. En doe er dan af en toe ook aandacht aan schenken dat dit bijgehouden wordt.
 
Ik schreef al eerder over mijn frustraties als It'er in het onderwijs en in het algemeen >>klik<< maar er is nog geen klap verandert, ondanks de gebruiksaanwijzingen die ik schrijf in keurig algemeen beschaafd Jip en Janneke. 'Ze hebben geen tijd om die te lezen'.
 
Als systeembeheerder heb ik zeker wel de tijd om 120 man in de persoon een één op één cursus te geven... in welk universum leeft u?
 
Luisteren is ook zo'n kunst die de gemiddelde docent niet machtig is... klikken met de muis voordat je klik zegt, weglopen of er door heen ratelen als je uitlegt hoe het wel moet. Eigenwijs en dom gedrag... neeeeeee nieuw is niet hetzelfde als schoon... neeeee een DVD is geen CD....
 
Boos en onredelijk worden als het niet snel genoeg naar de zin gaat, opmerkingen maken over mijn verstandelijke capaciteiten als ik in hun ogen kijk naar de achterkant van hun probleem... etc....
 
Ik denk dat ik maar eens mijn mening ga geven over hun vak en geestelijke capaciteiten en ook ga doen of ik daar verstand voor heb... daar wordt het vast ook beter van...
 
Zoekt er nog iemand een vakkenvuller? Ik ben het even beu.. zat...
 
Als ergens mee wil werken zorg dan dat je weet hoe het werkt en blijf er anders gewoon lekker van af...
 
Grow a brain, why don't ya!

Reacties

Marjan op 14-03-2011 17:14
Lucht dat op ?
 
Enne ... al een supermarktje gevonden om de vakken van te vullen ?
Deh_haagh op 14-03-2011 17:35
Enorm... maar de C1000 trekt me toch ook niet ;-)
Marjan op 14-03-2011 17:40
Loon van zo'n super ligt zo laag he ? Blij, dat het in elk geval opluchtte ...
Deh Haagh op 15-03-2011 09:15
Stoom afblazen is wel eens nodig...
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl