Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Ik ben gepest
Er is een programma op tv waar ik me werkelijk kapot aan erger, zelfs de trailer waarmee het programma geplugged wordt bezorgd me kromme tenen.
 
Ook ik ben vroeger gepest, meer dan een beetje zelfs. Hele klassen kreeg ik achter me, allemaal ouder en sterker dan ik. Uitgescholden, geslagen etc. Het stopte pas toen ik weerbaar werd, zowel fysiek als verbaal.
 
Natuurlijk heb ik daar schade aan over gehouden maar dat heb ik een plek gegeven door er actief mee aan de slag te geen. Het doet geen zeer om naar een praatdokter te gaan, echt niet.
 
Als ik naar dat programma kijk, ik hield het ongeveer 10 minuten vol, zie ik iedere keer zo'n, boehoe wat ben ik zielig figuur die dan de volwassen aan gaat spreken op hun gedrag van vroegah.. kansloos. Een kind van 12 of jonger heeft geen enkel benul van de gevolgen van zijn daden. En als mensen ouder zijn en volwassen (hopenlijk :-) ) dan zijn ze dat deel van hun leven vergeten.
 
Wat wil je nou nog met hun excuses, uitvluchten of "goh, dat heb ik me nooit beseft?".
 
Maar nee, we maken er een gezellig, huillie huillie programma van waar heel Nederland van kan smullen, met een bak popcorn en een krat pils naast de bank. En dan natuurlijk vreemd opkijken als daags na de aflevering, iedereen je vreemd aankijkt en je kinderen op school ook ineens gepest worden...
 
Mag die neppe, emo-onzin alsjeblieft van de buis? Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar iemand wijzer van wordt, behalve dan de zender en de producent van de 'show'.

Reacties

Elisabeth op 25-05-2011 10:09
Ik begrijp ook de dramatiek heus wel en ik ben ook gepest. Niet altijd en niet zo heftig, maar wel om bepaalde kleding enzo. Heb de 1ste aflevering gekeken, maar haakte af, toen ze haar ouders hiermee confronteerde.
 
Kijk ik heb niet de beste jeugd gehad, maar het valt ook niet mee om ouder te zijn. Dat weet jij dan weer. Maar om mijn vader nu te confronteren met zaken uit het verleden, nee ik los het zelf wel op, en denk dan bij mezelf, ach, 't is niet anders, alleen ik heb geen goede band met mijn vader. Had het ook niet met mijn moeder, maar het was wel mijn moeder en er was wel een band.
 
Toevallig heb ik nog een soort van gedicht geschreven over woorden enzo.
 
Ik vind je een topkerel. Zo dat mag ook weleens gezegd worden.
 
groetjes
op 25-05-2011 10:21
Waarom laat je niet iedereen in zijn eigen waarde dehhaagh? Als mensen aan zo'n programma mee willen werken moeten ze dat toch zelf weten. JIJ hoeft er niet naar te kijken, er zit een aan-uit knop op je TV. 
En zat je zelf maanden geleden niet te treiteren en pesten en schelden op de helpdesk van punt.nl en op hotsspots.punt.nl.......
En jij denkt dat je er niets aan over gehouden hebt? Laat dat nog maar eens nakijken.
Marjan op 25-05-2011 10:34
Lekker anoniem hierboven ... nou en ook helemaal in het kader van die anonieme reactie wil ik op anoniempje reageren: hier rechts boven ... nee, helemaal rechts bovenin de hoek zit een rood kruisje en die kan jij met je muis ook héél simpel aanklikken. ... en poef, weg is deze pagina ! Je hóeft er dus niet naar te kijken ...
 
Haagh, net als jij ben ik ook van mening, dat ik nu niet meer in de slachtofferrol ga zitten. Ik ben ook gepest, ook beschadigd daardoor, maar om in zo'n programma mee te doen, moet je denk ik wel drama uitstralen en dat doe ik niet ... ik denk, dat die mensen er ook op geselecteerd worden ...
Deh Haagh op 25-05-2011 13:58
@Elisabeth; Dank je ;-) Volgens mij zijn we het eens. En ik mag jou ook graag, maar dat wist je al.
Deh Haagh op 25-05-2011 14:09
@Anoniem; Tuurlijk ik kan van zender wisselen maar dat is niet de reden waarom ik er zo op reageeer. Waar ik me aan erger is dat er eigenlijk misbruik gemaakt wordt van deze mensen.
 
Ze zullen van te voren echt niet goed ingelicht worden over de mogelijke gevolgen van meedoen aan zo'n programma en zijn dus eigenlijk van de wal in de sloot geraakt met een beetje pech.
Van Dr. Phil ben ik ook geen fan maar deze doet aan voorlichting en nazorg voor hen die aan zijn show meewerken, toch een betere en meer completeinvalshoek denk ik.
 
Even over die treiterij waar je me van beschuldigd. Er is iemand in die tijd heel erg actief geweest met het plaatsen van reacties uit naam van allerlei bloggers, zoals ik maar ook Marjan, Wil en Frettenleven etc. Om langs deze weg mensen enorm tegen elkaar uit te willen spelen.
 
Als ik een probleem heb met iemand zal ik dat altijd rechtstreeks met die persoon proberenop te lossen zonder daar anderen bij te betrekken op zulk laffe wijze.
 
Als jij echter wil geloven dat ik tot een dergelijk niveau gezakt ben, dan staat je dat natuurlijk vrij maar ik verzeker je dat ik het niet geweest ben.
 
Mocht je er meer over willen weten o.i.d mijn emailadres is deh_haagh apedinges hotmaill.com.
Deh Haagh op 25-05-2011 14:13
@Marjan; Ik weetniet of het drama is of dat ze misleid zijn. Wel denk ik dat ze waarschijnlijk niet goed nagedacht hebben over de gevolgen van het meedoen aan zo'n programma. Wordt er wel aan nazorg gedaan als er bij iemand meer loskomt dan alleen maar een tijdelijk gevoel van 'rechtvaardiging' of 'vereffening'?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl