Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Whisky en Whiskey, Dordrecht
Whisky en Whiskey
 
Opa Haagh was jarig geweest. Helaas moesten we allebei gewoon werken en was het voor ons niet mogelijk om langs te gaan.
 
Vandaag gingen we Minihaagh ophalen die daar een weekendje gelogeerd had. Voor ons gelijk gelegenheid voor een teken van genegenheid en een flesje Whisky te halen voor opa Haagh en voor onszelf.
 
De juffrouw van de Gall en Gall wees ons tijdens het afrekenen op een initiatief van haar baas, een Whisky en Whiskey speciaal zaak, net even verderop. We zagen geen andere optie dan even langs te gaan, ik bedoel, als Whisk(e)y liefhebbers kan je niet om de wetenschap heen dat er een mogelijk Walhalla binnen loopafstand aanwezig is.
 
En een Walhalla was het met recht, bij binnenkomst in het gemoedelijk kleine zaakje, staren enige honderden flessen je uitnodigend tegemoet. Van bekende grootheden, tot obscure kleine stokers.
 
We werden vriendelijk en ontwapenend onthaald door Hans Visser, één van de eigenaars. Gepassioneerd en vol van kennis weet hij onderhoudend te vertellen over smaken, geschiedenis en single malts en single casks. Onderwijl krijgen we ook diverse Whisky's te proeven, op basis van antwoorden die we terloops gaven. *grijns* 11:00 uur 's-ochtends en we stonden Whisky te nippen.
Wees gerust we waren met de fiets en het was niet meer dan nippen.
 
De man wist heel veel te vertellen en eigenlijk wilden we nog helemaal niet weg toen we uiteindelijk met 3 nieuwe aanwinsten de winkel verlieten, we gaan dan ook zeker nog eens langs.
 
Daphne kocht voor haarzelf een Macduff en ik ging van wandel met 2 flessen van het huis Bruichladdich de Rum cask en The Organic. We zijn op de terugweg gelijk even de supermarkt in gedoken voor passende hapjes bij onze nieuwe aanwinsten en onze avondje viel niet tegen.
 
Wil je ook eens kijken bij Whisky en Whiskey? Ze zijn gevestigd aan de Vriesestraat 132 te Dordrecht.
Als je op de banner klikt boven dit logje, kom je op de website uit.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl