Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Kies exact, kies techniek
Opeens valt het als een bom. De technische bedrijven geven aan dat er veel te weinig nieuwe instroom in de technische branche is om de klap van de pensioengang van de babyboomers op te vangen. [nu.nl link ] of [RTLz link ]
 
Maatregelen worden van de minister geëist om de VMBO-T opleiding te motiveren en in een beter daglicht te stellen om op die manier nieuwe aanwas in het personeelsbestand te krijgen.
 
Een beetje mosterd na de maaltijd denk ik nog. Toen ik vanuit de Mavo naar de MTS ging was er een reclame-campagne : Kies exact, dan kom je beter aan de bak. En daar kwam dan nog de stimulatie voor vrouwen in de techniek bij : Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.
 
Er is niets veranderd.
 
 


[origineel bericht]
Een beetje googlen leert dat er ook zoiets bestaat als stimulatieprojecten voor het basisonderwijs. Had ik nog niet mee gekregen, maar je bent nooit te oud of te jong om te leren. Het (particulier) project heet "De Techniektorens. [ voor meer info KLIK ]
 
Bouwend Nederland, de brancheorganisatie , roept zijn leden op het gebruik van de TechniekTorens te sponsoren.
Een klein stukje uit de tekst trok mijn aandacht:
 
Interesse vergroten
Aandacht voor techniek op de basisschool is niet vanzelfsprekend. Leerkrachten zijn zelf vaak niet technisch geschoold en techniek  heeft niet altijd hun natuurlijke interesse. Samen met het bedrijfsleven richtte de overheid in 2004 het Platform Bètatechniek op, om de interesse voor techniek te vergroten. Bouwend Nederland steunde daarvan financieel het onderdeel ‘Versterking Techniek Basisonderwijs’. Leerlingen en leraren kregen workshops en lessen over techniek. In 2010 liep dit programma af, maar hieruit kwam direct het idee voort van het particuliere initiatief De Techniek Torens. 
[ lees de hele tekst HIER ]
 
En toen moest ik toch even schamper lachen. De genmiddelde leerkracht in het basisonderwijs is vrouw en rond de 35. Die zijn dus uit 'mijn tijd'. Die hebben dus ook de campagnes meegemaakt. Maar ook toen sprak het al niet aan. Dat blijkt wel uit de tweede zin.
 
En wie heeft dan bedacht dat de gemiddelde vrouwelijke leerkracht op de basisschool dan wel interesse heeft in de TechniekTorens? Ga je die 'aan de man' brengen bij zo'n juf? Of mikt Bouwend Nederland op die hele kleine groep van werknemers in de techniek van wie de partner in het basisonderwijs werkt en van wie de werkgever bereid is om te sponsoren???
Ik weet nog wel een basisschool die dit goed zou kunnen gebruiken. Maar ik zou niet weten waar ik bij mijn werkgever moet aankloppen om dit te sponsoren...
Een groot bedrijf heeft zijn voor en zijn tegens.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl