Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Rascisme en discriminatie waar ligt de grens
Nog niet zo lang geleden was de negerzoen van Buys de klos en waren er mensen ineens ontstelt over blanke vla. Nog steeds of alweer, u mag kiezen, struikelen er mensen over het fenomeen zwarte piet. En nu maakt men zich druk over de politie die twittert over zwarte negers....
 
De ophef die men er over maakt is waanzinnig, compleet over de top en gaat volledig voorbij aan de toch niet onbelangrijke strekking van de twit zelf.
 
Maar het is de laatste paar jaar schering en inslag, de ene misvatting na de andere cultureel gekweekte misinformatie wordt op de andere gestapeld en zelfs de koets van de koningin wordt onderwerp van de jacht op discriminerende en racistische misstanden. Complete verspilling van mijn belastinggeld dat dit besproken werd in de kamers... dat scheelde zo maar 2 jaar PGB en er had minder gekort kunnen worden op allerlei uitkeringen.
 
Plat gezegd... en neger kan heel donker zijn van huid maar ook heel licht, net als een blanke met een zonnebank verslaving... en die laatste zijn er in minstens evenveel kleuren.... maar wellicht kunnen ze binnen die 140 tekens van Twitter dan de ruimte vinden voor: Een man met negroïde uiterlijk en een zeer donkere huid. Wat hij gedaan heeft is niet belangrijk en of hij gevaarlijk is ook niet, als je maar zorgt dat je tweet niet nodeloos kwetsend of typerend is voor deze arme wetsovertreder, zo zielig en nu zoeken ze hem ook nog eens....
 
ROT OP!!! Overtreedt de wet dan niet stomme klootzak, als je niet te lui was om te werken zou je ook niet gezocht worden!! En nou word je ook nog eens moe van het vluchten en het verstoppen... Ach gossie!!!!
 
 
By the way, ik weet niet wat er vervelend is aan een negerzoen maar ik vind die dingen lekker en hoewel ik nog nooit met een neger gezoend heb, heb ik dat wel met een negerin gedaan en dat was heel aangenaam kan ik u vertellen.
 
Daarnaast is het woord discriminatie, onderhand het standaard verweer van Turkjes en Marokkaantjes die je met een grote smoel belagen bij de supermarkt. Als je er wat van zegt is het gelijk, "Jij discrimineert!".... Succes daarmee knakker, ik ben een kruisbestuiving van Joodse en Antilliaanse komaf en waar jij discriminatie wil vinden in de zin, "Gast, hou je smoel!", mag je me trouwens even uitleggen.
 
Begrijp me niet verkeerd, de blanke jeugd die bij diezelfde supermarkt rond hangt, is minstens net zo vervelend. Wat dat aangaat kent overlast door hangjongeren geen nationaliteit, kleur, ras of ander kenmerk behalve de leeftijd... allemaal pubers met teveel tijd en niets te doen, althans dat denken ze.
 
Hoog tijd dat er op de scholen meer aandacht geschonken wordt aan de zin en de onzin rond dit onderwerp. Hoog tijd dat de dames en heren politici weer even in de spiegel kijken en zich afvragen of er niet belangrijker dingen te doen zijn dan over elkaar heen struikelen als ze ergens goedkoop kunnen scoren.
 
Hoogtijd dat stemmingmakerij op een kinderfeestje als Sinterklaas gezien wordt als stemmingmakerij en niet als een goede gelegenheid om de aandacht te vestigen op een ernstig onderwerp als racisme en discriminatie.
 
De heren negers die daar met hun T-shirts rondliepen hadden best wel even de moeite mogen nemen om te kijken waar ze gingen pleiten voor hun zaak... een naar Spanje geëmigreerde Bisschop van Turkse komaf met zijn Moren heeft niet veel te maken met racisme of discriminatie... hooguit een discussie waard over de arbeidsvoorwaarden tussen werkgever en werknemers... Ik bedoel, hij met zijn luie kadaver te paard en die arme donders moeten lopen....
 
Ga dan met je T-shirts naar een PVV vergadering, loop met je spandoek een haatmoskee binnen en vertel een katholieke kwezel dat homofilie wel oké is... en als je toch bezig bent dat abstinatie dus niet betekend dat je wel aan kindertjes mag zitten....
 
Statements zijn leuk hoor en discriminatie en racisme moeten zeker aangepakt worden maar er is een verschil tussen zin en onzin... en voor alles is er een plaats...
 
Zoals er nu met deze twee begrippen wordt omgegaan leidt het alleen maar tot ontwaarding van de termen. Net zoiets als het nodig hebben van een HAVO diploma voor werk achter de kassa... ook zoiets onzinnigs...

Reacties

Marjan op 24-11-2011 10:43
Dit zijn ook idd een aantal onderwerpen, waar ik me al tijden aan erger ... bovendien, als we witte pieten zouden hanteren, stop ze 1 keer door een schoorsteen en die zijn ook zwart: roet discrimineert namelijk ook niet: dat gaat op élke huid zitten !! ... en is even getrouw op elke huid zwart ...
 
We hebben hier een land, waar onze eigen identiteit ver te zoeken is, door alle import en we laten nog over ons heen lopen ook ... Voor mij blijven het negerzoenen, zwarte pieten en criminelen hebben nu eenmaal ook een uiterlijk, dat beschreven dient te worden, om gevonden te kunnen worden ...
Warrior on Wheels op 24-11-2011 11:59
 *hapt met een zucht van verlichting een Enkhuizer Jodenkoek weg*
Deh Haagh op 24-11-2011 12:11
@Marjan; Witte of zwarte pieten zal me eigenlijk worst wezen en de eigen Nederlandse cultuur is al eeuwen meer een traditie voortoeristen dan dat het nog bestaat.
 
Nederland is een smeltpot van culturen, overlopen door allerlei volken gaande onze geschiedenis. Dat heeft met import niets te maken. We haalden zelf allerlei volken binnen, dat deden we al in de 16e eeuw en wellicht eerder. Als we er maar aan konden verdienen en dat doen we nog.
 
Iedereen mompert maar over die Polen maar bij hoeveel mensen staat er een Pool voor 2 x bijna niks de badkamer te stukken?
 
Dat ons land een smeltpot is van culturen en volken zouden we moeten gebruiken in ons voordeel en niet verkrampen in een vat vol intollerantie. Als Nederland al ergens aan kapot zal gaan is het dat wel en deze gedoogregering vol kortzichtige dwazen.
Deh Haagh op 24-11-2011 12:12
@WarrioronWheels; *grijns* Iedere racist een zonnebank en een broodje shoarma ;-)
daphnevanstaveren op 28-11-2011 21:22
Als de politie nou eens dit linkje had getwitterd: [ klik ]
 
En de rest van de wereld hangt deze op de spiegel waar hij/zij elkemorgen naar staart.
 
Kunnen we dan gewoon afspreken dat we volgen jaar geen woord als "weigerambtenaar" toevoegen aan de nederlandse taal, maar het woord "racisme" volgend jaar al schrappen en "discriminatie" in 2013?
 
Taalverloedering is ten slotte ook een teveel aan woorden. Dus voor elke "swaffelen" , "bokitoproof" , "gedoogsteun" , "ontvrienden" of meer van dat soort 'verrijkingen' van de Nederlandse taal, laten we ook elk jaar een woord vallen.
En passant verbieden we dan het gedrag wat er bij hoort ook gelijk, op straffe van hele hoge geldboetes.
Kunnen de boetes voor "ongeoorloofd toeteren in het verkeer"bij een Nederlands doelpunt tijdens het EK volgend jaar weer een beetje lager.
Deh Haagh op 29-11-2011 10:10
*ROFL* @Daphnevanstaveren: Je reactie is een logje op zichzelf en ik ben het helemaal met je eens.
Deh Haagh op 03-12-2011 15:10
En 'Iemand de zwarte Piet toespelen'
* vangen *
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl